Pellini
Filteren op:
Goed bewaren, nieuw creëren - moderne koffie van Pellini
Hoe kan een branderij, opgericht in 1992 in Italië, het moederland van de espresso, het opnemen tegen traditionele koffieproducenten die soms al tientallen jaren bestaan? De beide directeuren van Pellini Caffè S.p.A. in Bussolengo bij Verona zeiden tegen elkaar: dit kan alleen als de tradities die aan de goede smaak van koffie bijdragen in ere gehouden worden. Verouderde denkpatronen evenals kwaliteitsschommelingen en onzekerheden, die zich onvermijdelijk voordoen bij het handmatig branden, moeten door moderne, technische procedures worden vervangen.
Met deze filosofie heeft Pellini Caffè zich binnen korte tijd een plaats in Italië veroverd en vindt ook steeds meer afnemers en liefhebbers in andere Europese landen.
Koffie voor kenners van vandaag en morgen
Veel koffiebranders gebruiken niet alleenhistorische, handmatig gestuurde trommelbranders omdat ze onvermoeibaar en al heel lang moeiteloos functioneren. Ze zorgen ook voor een stukjenostalgie in het moderne, hedendaagse leven en dat spreekt koffieliefhebbers aan voor wie een goede kop Italiaanse koffie gepaard gaat met een beetje van die ‘goeie ouwe tijd’.
Op hetzelfde moment veroveren internationale koffieketens altijd nieuwe markten en een ‘coffee to go’ uit een thermische beker is voor veel koffiedrinkers een onmisbaar onderdeel van hun ochtendroutine richting kantoor geworden.
Op weg naar de toekomst
Het vaste voornemen van Pellini Caffè om deze succesvolle weg verder te volgen komt niet alleen tot uitdrukking in de futuristische façade van het bedrijf in Bussolengo. Het is ook te zien aan het interieur waar de modernste productie-installatie meer dan 1200 ton koffie per jaar brandt. En last but not least worden voortdurend verbeteringen in het productieproces aangebracht, zoals, bijvoorbeeld, de afzonderlijke branding van diverse soorten koffie. Pas na een rustpauze van drie dagen worden de gebrande koffiebonen tot de verschillende, karakteristieke melanges gemengd. Zo kunnen de betreffende aroma’s zich nog beter ontplooien en komen ook in de melange beter tot hun recht.
Pellini - een overtuigende smaak
Pellini Caffè telt de weinige grotere koffiebranders die in de afgelopen jaren voortdurend gegroeid zijn. In Italië behoren ze ondertussen tot de vijf grootste ondernemingen in de branche en het einde van dit succesvolle verhaal is niet gepland en ook niet in zicht. Rond 2000 gastronomen vertrouwen daar op de kwaliteit van deze koffiesoorten en ook Duitsland vinden liefhebbers dit merk in cafés, restaurants en bars. Waar Pellini Caffè gedronken wordt zijn mensen overtuigd van de smaak en de aroma’s. Zo werd de in capsules verkrijgbare Pellini Espresso in 2015 Italië als smaak van het jaar gekozen.
Op weg naar de toekomst
De jonge en moderne koffiebranderij Pellini Caffè zet niet alleen in op traditie , maar vooral ook op een rooskleurige toekomst voor hun koffie. Vanwege die ‘goeie ouwe tijd’ of voor je dagelijkse espresso: de hoogwaardige en veelzijdige producten van Pellini spelen op elke zeitgeist in.
Jong en goed
De Pellini Caffè S.p.A. kijkt niet terug op 100 jaar geschiedenis of meerdere generaties binnen de onderneming. In plaats daarvan gaat ze sinds de oprichting in 1992 haar eigen weg. Vakmanschap wordt gecultiveerd om kwaliteit te produceren. Nostalgie of sentiment spelen daarbij geen rol. Elke vernieuwing in het productieproces, die een verhoging van de kwaliteit belooft, wordt vrijwillig en graag getest en bij een positief resultaat geïmplementeerd.
Focus op het wezenlijke
Pellini Caffè brandt uitstekende koffie. Dit wordt gewaardeerd door zowel kenners met een uitgesproken gevoel voor buitengewone koffie als door liefhebbers die dagelijks ongecompliceerd willen genieten. Wie Pellini drinkt weet wat hij wil: de beste koffie en espresso, niet meer en niet minder.
Uitstekende espresso
Dat de espresso van Pellini Caffè tot de elite onder de espresso telt is al vaak bevestigd. Zo plaatste Crema Magazin de PELLINI TOP ‘ARABICA 100%’ in capsules in een test op nummer 2 en in Italië werd deze koffiesoort tot smaak van het jaar 2015 gekozen.