Onderwerpen gerelateerd aan Caffè Caimano
Caffè Caimano
Filteren op:
- De smaak: Chocolade
- verscheidenheid: Arabica/Robusta
- natuur: Hele boon
Medium
Medium
Medium
- verscheidenheid: Arabica/Robusta
- natuur: Hele boon
- verscheidenheid: Arabica/Robusta
- natuur: Hele boon
- verscheidenheid: Arabica/Robusta
- natuur: Hele boon
- De smaak: Chocolade, Zoetig
- verscheidenheid: Robusta
- natuur: Hele boon
Donker
Intensief
Zeer weinig
- De smaak: Nootachtig, Chocolade
- verscheidenheid: Arabica/Robusta
- natuur: Hele boon
Donker
Tamelijk sterk
Kleine
Op dit moment niet beschikbaar
Italiaans espressogenot - opnieuw geïnterpreteert
Koffie en Italië - twee begrippen die onmiskenbaar met elkaar verbonden zijn. Ongeacht of je de voorkeur geeft aan een espresso, cappuccino of latte macchiato - al deze koffiespecialiteiten vinden hun oorsprong in Italië. Het koffielandschap zoals we dat vandaag de dag kennen is zonder deze Italiaanse creaties nauwelijks denkbaar. De Italiaanse invloed op dit gebied was en is groter dan die van welk ander land dan ook. De exclusieve brandingen van Caffè Caimano hebben zich geheel aan deze vormgevende traditie gewijd. Volledig conform de Italiaanse koffiecultuur draait het bij Caffè Caimano om het fijnste espressogenot of eerder simpelweg om ‘caffè’ zoals men het kleine zwarte kopje genot in italië noemt. Daarbij interpreteert Caffè Caimano de Italiaanse klassieker opnieuw en geeft hem met expertise en fingerspitzengefühl een vleugje moderniteit. Het resultaat is een kopje aromatische koffie, rijk aan facetten en Italiaanse amore. Caffé Caimano nodigt je uit om Italiaanse koffie opnieuw te beleven - Prendiamo un caffè?
Het Italiaanse temperament
In Italië is koffie meer dan een lekkere warme drank: koffie is een levenshouding. Het genot van een kopje koffie laat de tijd even stilstaan en brengt je gedachten naar het hier en nu. Want in het middelpunt van de Italiaanse koffiecultuur is maar één ding van belang: perfect koffiegenot. Het streven naar buitengewone kwaliteit en perfectie is essentieel voor de Italiaanse koffiecultuur en sinds het hele begin vast verankerd in de tradities. En juist dit streven vormt het fundament voor de exclusieve brandingen van Caffè Caimano.
Alleen de beste bonen worden Caffé Caimano
Caffè Caimano wil tegemoetkomen aan de eisen van de Italiaanse koffiecultuur en koffieliefhebbers een constante, compromisloos hoge kwaliteit voor perfecte momenten garanderen. Daarom begint de buitengewone zorgvuldigheid van Caffè Caimano al bij de selectie van de rauwe bonen. Ideale omstandigheden voor het cultiveren van de koffieplanten en dus de basis van voortreffelijk koffiegenot zijn te vinden in verschillende gebieden op aarde. Om het karakteristieke smaakprofiel van de fijnste koffie voor espresso, cappuccino en latte macchiato te bereiken, komen de koffiebonen uitsluitend van plantages in Zuid- en Midden-Amerika. In een perfect microklimaat groeien de arabica- en robustabonen daar in een voedingsrijke bodem. Met de grootste zorg geplant, ontwikkelen ze onder invloed van de Zuid- en Midden-Amerikaanse zon precies die aroma’s die door de latere verwerking door Caffè Caimano verfijnd worden.
Arabica en robusta in een uniek samenspel
Voor de complexe, volle smaak van Espresso Classico is een nauwkeurige melange van de beste bonen ontwikkeld die elke dag opnieuw fascineert met een volle body begeleid door facettenrijke nuances. Hiervoor worden precies die variëteiten van de beide koffiesoorten gebruikt die zich als geen andere combinatie op unieke wijze aanvullen.
De edele arabicabonen van de Espresso Classico brengt een bijzonder fijne noot- en chocoladeachtige zoetheid die prachtig wordt omlijst door de ideaal afgestemde intensiteit van de aardse nuances van de krachtige robustabonen. Zo ontstaat een melange waarvan de onweerstaanbare harmonie de perfecte espresso creëert: intensief en gebalanceerd, prachtig en smaakvol. Het crema, romig en fijnporig, zoals we die alleen van Italiaanse cafés kennen, vormt de perfecte bekroning.
Zuiver en bijzonder zacht verfijnd
Om de beste groene koffiesoorten te verwerken tot koffie van uitzonderlijke kwaliteit kiest Caffè Caimano voor de traditionele trommelbranding. Op deze manier worden de koffiebonen bijzonder zacht gebrand. ‘Branden niet verbranden’ is de lijfspreuk van het merk van roastmarket. De tijdrovende verfijning bij lage temperaturen in een trommelbrander is de meest hoogwaardige en beste manier om van de lichte, groene bonen uit Zuid- en Midden- Amerika aromatisch geurende gebrande koffiebonen te maken. alleen zo kan het klassieke Italiaanse smaakprofiel van de Caffè Caimano melanges worden geproduceerd. De unieke en volle smaak- en geurstoffen komen tevoorschijn en tegelijkertijd worden de inbegrepen zuren afgebroken - voor onbeperkt koffiegenot, ongeacht of kiest voor Caffé Caimano Espresso, Caffé Crema of Decaffeinto.
Caffè Caimano Espresso Classico - espresso, zoals in Italië
Met Espresso Classico van Caffé Caimano blaas je de klassieke espressocultuur nieuw leven in! En hoe! Het volle aroma met chocoladeachtige noten bekroond door een romig crema en maar weinig zuren weerspiegelt op elk moment het Italiaanse levensgevoel. Geschikt voor iedere koffieliefhebber vormt de Espresso Classico ook de ideale basis voor een romige cappuccino, zachte latte macchiato en talrijke andere koffiespecialiteiten waarmee de Italiaanse koffiecultuur ook buiten Italiaanse cafés kan worden geëerd. Espresso van Caffè Caimano is net zo veelzijdig als flexibel en ontplooit zijn rijke aroma’s net zo goed met een piston- of portafiltermachine als in een volautomatische machine. De hoogwaardige koffiebonen in de knalgele verpakking neemt je in een handomdraai mee naar het verre Bella Italia. Caffè Caimano brengt zo samen, wat bij elkaar hoort - Italië en koffie. Het ware ‘Dolce Vita’ voor thuis.