Onderwerpen gerelateerd aan Caffè di Monte
- Caffè di Monte - Koffie van de beste hoogten
- Voorzichtig gebrande bonen van de beste kwaliteit
- De exquisite soorten van Caffè di Monte
- Caffè di Monte - een bijzondere belevenis
- Speciale aroma beschermende verpakking van Caffè di Monte
- Ontdek de fijnste koffiecreaties van Caffè di Monte op roastmarket
Caffè di Monte
Filteren op:
- verscheidenheid: Arabica/Robusta
- natuur: Hele boon
- verscheidenheid: Arabica/Robusta
- natuur: Hele boon
Caffè di Monte - Koffie van de beste hoogten
Koffie is al heel lang veruit de favoriete warme drank onder Nederlanders. Gemiddeld drinkt elke inwoner ongeveer 2,6 kopjes per dag. Als onderdeel van onze dagelijkse routine is het een ritueel geworden waar we niet meer zonder willen. Het kopje koffie ‘s ochtends brengt onze zintuigen tot leven en tovert een tevreden glimlach op het gezicht van menig liefhebber. Moet de koffie dan niet bijzonder aromatisch en smaakvol zijn? Dat vinden wij van roastmarket wel: de traditionele premium koffiebranderij waar de koffiesoorten van Caffè di Monte vandaan komen, is gevestigd in de omgeving van Frankfurt en biedt creaties die voortkomen uit liefde voor het ambacht. De koffiesoorten van dit merk nemen je mee op een unieke reis vol genotsmomenten en brengen dat heerlijke ‘dolce far niente’ gevoel direct bij je thuis.
Voorzichtig gebrande bonen van de beste kwaliteit
Het is de streek waar de koffie wordt verbouwd die de koffie zijn unieke en individuele smaak geeft. Naast de speciale samenstelling van voedingsstoffen in de bodem, spelen het klimaat en de lokale omstandigheden een bijzonder belangrijke rol. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Arabica- en Robustabonen. Highland koffie van arabicabonen, die worden verbouwd in wilde bossen, wordt gekenmerkt door een uniek, veelzijdig smaakprofiel. De natuurlijke omstandigheden zorgen ervoor dat de arabicakoffieplant ideaal kan groeien. Dit resulteert in arabicabonen van de hoogste kwaliteit, die indruk maken met een variërende smaak en een milde zuurgraad. Ruwe robustabonen groeien daarentegen ook uitstekend op lager terrein tot 900 meter en bij koelere temperaturen tussen 20 en 30 graden Celsius. Robusta's zijn daarom, zoals de naam al doet vermoeden, robuuster, omdat ze niet zulke hoge eisen stellen aan hun omgeving. Qua smaak bieden ze scherpe nuances en een vol aroma. Robusta is daarom bijzonder geschikt voor bereiding als espresso - niet in de laatste plaats omdat het crema fluweelzacht en stabiel blijft.
De ruwe koffiebonen van Caffè di Monte worden verbouwd in Centraal- en Zuid-Amerika en in India. Een grote variëteit aan arabica- en robustabonen groeit in Brazilië. Braziliaanse koffie is heel veelzijdig en varieert in smaak, afhankelijk van het teeltgebied. Hun milde en licht kruidige smaak creëert een bijna fluweelachtige sensatie in de mond. De Indiase hooglanden worden daarentegen gekenmerkt door een warm en vochtig klimaat. Dit klimaat is ideaal voor koffieplanten om te groeien en hun smaak te ontwikkelen, dankzij de gedeeltelijke schaduw en de temperaturen onder de 30°C.
Caffè di Monte verwerkt alleen koffiebonen van de beste kwaliteit. Om de koffie zijn volle smaak te laten ontwikkelen, worden de bonen uitsluitend volgens de traditionele methode in de trommelbrander gebrand. Bij dit proces wordt de groene koffie bijzonder zacht verwerkt, wat veel smaakvoordelen biedt. De bonen worden ongeveer 20 minuten geroosterd op maximaal 220°C. Bij Caffè di Monte vloeit de uitgebreide kennis van de ervaren meesterbranders in dit proces. Uitgelezen groene koffiesoorten worden omgetoverd tot voortreffelijke melanges die hun smaaknuances en aroma's optimaal ontwikkelen. De creaties smaken daardoor heerlijk intens en zijn dankzij het voorzichtige brandproces ook bijzonder zuurarm.
De exquisite soorten van Caffè di Monte
Caffè Classico
Caffè Classico van Caffè di Monte is een klassieke, evenwichtige koffiemelange van 80% arabica- en 20% robustabonen met een medium brandprofiel en een intense body. De fijne melange van Zuid-Amerikaanse bonen zorgt voor een milde en harmonieuze koffiesmaak met subtiele nuances van zachte melkchocolade en wrange noten. Dankzij de milde branding bevat de koffie slechts een paar bittere stoffen. In het ideale geval bereid je je Caffè Classico in een volautomaat, in je piston- of portafiltermachine of als filterkoffie.
Espresso Extra Bar
Liever een intense, aromatische espresso? Dan moet je zeker de Espresso Extra Bar van Caffè di Monte proberen. De donker gebrande espressomelange bestaat uit 60% arabica- en 40% robustabonen uit Midden- en Zuid-Amerika. Je zult onder de indruk zijn van de zachte, romige body, die zorgt voor een bijzonder smeuïg crema en daardoor maximaal genot belooft als pure espresso. Ervaar de intense en voortreffelijke smaak van pure en wrange chocolade in combinatie met geroosterde nuances. Om de volle smaak te ontwikkelen, raden we aan hem te bereiden in een volautomatische koffiemachine of in een piston- of portafiltermachine.
Espresso Intenso
Een krachtige espressomelange, gemaakt van 100% speciaal geselecteerde en exquise arabicabonen, uit de hooglanden van Zuid-Amerka, Centraal-Amerika en India. Dankzij het zeer donkere brandprofiel heeft Espresso Intenso een uitzonderlijk fluweelzachte en volle body die perfect wordt afgerond met karakteristieke aroma's van noten en een fruitige afdronk met nuances van steenvruchten. Kenmerkend is het uitstekende, stevige crema. De melange, die ideaal is om te bereiden in een volautomatische machine of in een piston- of portafiltermachine, is een verrijking voor elke espressoliefhebber.
Caffè di Monte - een bijzondere belevenis
Op weg naar de top vormen geselecteerde en zeldzame groene koffiesoorten en de hoogste normen van vakmanschap bij het branden de basis voor zorgvuldig verfijnde koffiesoorten met een traditionele trommelbranding en een indrukwekkende smaak. De arabicabonen van Caffè di Monte worden geteeld als hooglandkoffie, wat betekent dat de koffieplanten op een hoogte tussen 1000 en 1600 meter groeien en de bessen onder optimale klimatologische omstandigheden rijp worden. Het is dan ook geen toeval, maar een bewuste keuze om dit kwaliteitskenmerk te integreren in de naam en het logo van Caffè di Monte. Caffè di Monte betekent namelijk ‘koffie van de hoge berg’; mons is Latijn en betekent berg. De hoogte van de teeltgebieden en de speciale methode van verbouwen, oogsten en produceren dragen bij aan de onmiskenbare smaak en de unieke complexiteit van de aroma’s van Caffè di Monte koffie. Je proeft deze zorg in elk kopje, van de ruwe boon tot het zachte branden en het verpakken. Zo wordt koffie een waar en heerlijk moment van genot met Caffè di Monte.
Speciale aroma beschermende verpakking van Caffè di Monte
Eerste klas kwaliteit verdient natuurlijk een esthetisch aantrekkelijke en beschermende verpakking. Daarom worden alle Caffè di Monte soorten afgevuld in speciale verpakkingen met aromaventielen. Het machinaal vullen gebeurt onmiddellijk na het branden en garandeert dat de gevoelige aroma's en individuele smaken van de koffiesoorten luchtdicht verpakt blijven tot je ervan kunt genieten.
Ontdek de fijnste koffiecreaties van Caffè di Monte op roastmarket
Wij bij roastmarket zijn trots op ons assortiment koffiesoorten van Caffè di Monte. Een hoge mate van kwaliteitsbewustzijn en een gedeelde passie voor speciaal koffiegenot zijn de hoekstenen van koffie uit de regio Frankfurt. Ontdek de heerlijke koffiesoorten, gebrand in Italiaanse stijl. Of je nu kiest voor de harmonieuze Caffè Classico of een van de twee intense espresso varianten, gevarieerde aroma’s en de hoogste smaakintensiteit zijn in alle gevallen gegarandeerd. We wensen je veel plezierige momenten van ontspanning met je nieuwe favorieten!