- Specialiteitskoffie van bijzondere bonen
- Ervaar een verscheidenheid aan aroma’s en smaakvariaties
- De grote verscheidenheid van Melitta koffiespecialiteiten
- Wat is specialty coffee nou precies?
- Bereiding van ruwe bonen van koffiespecialiteiten
- Ontdek de koffiesoorten van de Melitta Kaffeemanufaktur in Bremen bij roastmarket
Melitta Manufaktur Bremen
Filteren op:
- De smaak: Fruitig, Groen/groente, Chocolade, Vanille
- verscheidenheid: Arabica
- natuur: Hele boon
Medium
Tamelijk sterk
Medium
Specialiteitskoffie van bijzondere bonen
Je wil graag heel speciale smaaknuances in je dagelijkse koffie proeven en laat je graag verrassen door nieuwe aroma's? Verwelkom dan samen met ons de nieuwste toevoeging aan ons assortiment specialiteitskoffie: koffie van de Melitta Manufaktur in Bremen. Hier wacht een selectie fijne koffiespecialiteiten met heel bijzondere aroma's en smaaknuances. De groene koffiesoorten van elke afzonderlijke variëteit worden hier zorgvuldig geselecteerd zodat kwaliteit altijd voor kwantiteit gaat. De koffiebonen voor deze koffiespecialiteiten zijn afkomstig van kleine regionale boeren, kleinere plantages of coöperaties en zijn daarom vaak slechts in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar.
Ontdek nu in de roastmarket shop de speciale brandingen en hun unieke smaken van de Melitta Kaffeemanufaktur.
Ervaar een verscheidenheid aan aroma’s en smaakvariaties
In 2020 richtte een klein team van gepassioneerde koffieliefhebbers de nieuwe Melitta Kaffeemanufaktur op en natuurlijk in geen andere stad dan de Duitse koffiestad Bremen. Hier worden dagelijks heerlijke en heel bijzondere koffiespecialiteiten geproduceerd in de directe omgeving van de grote Melitta branderij. Deze koffiemelanges worden gekenmerkt door de beste groene koffiebonen die met traditioneel vakmanschap en de zachte kunst van het branden worden verwerkt. De Melitta koffiebranderij in Bremen gebruikt hiervoor de modernste technologie.
De grote verscheidenheid van Melitta koffiespecialiteiten
Je vraagt je misschien af welke soorten koffie gebruikt kunnen worden als koffiespecialiteit en of je favoriete bereidingswijze ook geschikt is voor het gebruik van de fijnste koffiespecialiteiten. De Melitta Kaffeemanufaktur Bremen biedt een heerlijke selectie van verschillende brandingen, zodat elke koffieliefhebber iets van zijn gading kan vinden. Van klassieke espresso voor een intense smaak tot evenwichtige en milde Cafe Crema, klassieke filterkoffie en bijzonder zeldzame Single Origin Roasts, er is altijd een of meer brandingen beschikbaar voor elke smaak.
De fijne koffiespecialiteiten van Melitta zijn daarom geschikt voor alle gangbare bereidingswijzen, zoals in volautomatische machines, in de piston- en portafiltermachines, maar ook voor handmatige filtering. Van harmonieus en mild tot intens en sterk, er is koffie voor iedere voorkeur. De Melitta® Manufaktur test verschillende soorten koffie van kleine plantages over de hele wereld totdat de juiste bonen zijn gevonden. De koffiefabrikant is altijd op zoek naar unieke bonen en nieuwe smaakcomponenten, die meestal alleen in kleine partijen verkrijgbaar zijn - zodat de speciale aroma's en landspecifieke smaken in elke afzonderlijke variëteit tot hun recht komen.
Wat is specialty coffee nou precies?
De oorspronkelijke term koffiespecialiteit of specialiteitskoffie werd bedacht door Erna Knutsen (1921-2018), de grande dame van de koffie-industrie, die de term voor het eerst introduceerde op een internationale koffieconferentie in 1978. De term is sindsdien synoniem geworden voor uitstekende koffie en de hoge verwachtingen die het oproept bij echte koffiekenners. Dit komt omdat koffiebonen voor een speciality coffee niet uit zomaar een teeltgebied komen, maar uit een nauwkeurig gedefinieerd, ecologisch duurzaam teeltgebied met een specifiek microklimaat. De bonen worden daarom gekenmerkt door een bijzonder hoge kwaliteit. Om het volledige smaakpotentieel te kunnen benutten moet de koffie met de nodige fijngevoeligheid en expertise worden verwerkt. Alleen als een koffiesoort aan deze kwaliteitseisen en kenmerken voldoet en deze van A tot Z transparant maakt, kan het een koffiespecialiteit worden genoemd. Deze eisen zijn gedefinieerd door de Speciality Coffee Association of America (SCA).
Bereiding van ruwe bonen van koffiespecialiteiten
De koffiespecialiteiten worden gebrand in de Melitta Kaffeemanufaktur in Bremen volgens het traditionele langdurige trommelbrandproces, waarbij de meesterbranders met hun jarenlange ervaring en passie voor het vak precies weten wat belangrijk is in het brandproces. Het doel is om de individuele smaak van elk type boon naar boven te halen. De groene koffie wordt dan langzaam en zachtjes verhit tot gemiddeld 200-240°C, afhankelijk van de branding is dit proces niet altijd even lang.
Ontdek de koffiesoorten van de Melitta Kaffeemanufaktur in Bremen bij roastmarket
Bekijk nu ons assortiment en vind je nieuwe favoriet tussen deze unieke koffiespecialiteiten. De koffiespecialiteiten zijn ook ideaal als cadeau voor echte koffieliefhebbers om nieuwe smaken en variëteiten uit te proberen. Als je nog op zoek bent naar een geschikt koffiezetapparaat dan vind je die natuurlijk ook in onze winkel, zodat je meteen kunt beginnen met het bereiden van je specialiteitskoffie zodra je bestelling binnen is. Onze tip: geniet eens van een aromatisch kopje koffie met een heerlijke zoetigheid of Italiaans gebakje. De combinatie van die twee zorgt voor een perfect moment van ontspanning en genot.