Onderwerpen gerelateerd aan Wittmann Kaffee
Wittmann Kaffee
Filteren op:
- verscheidenheid: Arabica
- natuur: Hele boon
- verscheidenheid: Arabica
- natuur: Hele boon
- verscheidenheid: Arabica
- natuur: Hele boon
Wittmann Kaffee: de perfecte combinatie van ervaring en passie
De perfecte combinatie van aroma’s en fijn afgestemde nuances - uitzonderlijke brandingen van uitzonderlijke kwaliteit en met een eigen karakter: welkom bij Wittmann Kaffee. Dat ‘Liefde voor koffie’ hier niet zomaar een slogan is die het bedrijf graag gebruikt voel je bij elk kopje. Waardering voor het kostbare drankje eng een respectvolle benadering van het voedingsmiddel zijn hier werkelijkheid en vormen het uitgangspunt voor Wittmann Kaffee. Van de oogst tot de eerste barst tijdens de verfijning van vers gebrande bonen wordt niets aan het toeval overgelaten. Wittmann staat voor kwaliteit die je kunt proeven.
Wittmann Kaffee combineert het beste uit de hele wereld
Het is waarschijnlijk geen toeval dat zoveel uitstekende branders hun oorsprong vinden in de kustgebieden van het land. Tot op de dag van vandaag vinden enkele van de meest traditionele koffiehuizen en specialty branderijen van het land hun oorsprong in het hoge noorden, vanwege de handelsroute, die meestal over water werd afgelegd en de ruwe koffie rechtstreeks naar de havensteden bracht, waar ze de meest directe toegang hadden tot de meest kostbare koffiesoorten van over de hele wereld. Voor Wittmann koffiesoorten wordt alleen een strenge selectie van de beste groene bonen met de grootst mogelijk zorg gebruikt. Voor Wittmann zijn de maatstaven duidelijk: hoogste eisen, beginnend bij de kwaliteit van het ruwe product en doorgaand in elke stap van de verdere verwerking.
Selectie zonder compromis - speciale koffiesoorten van Wittmann
Bij het selecteren van de perfecte koffiebonen worden bij Wittmann geen compromissen gesloten. Elke variëteit die wordt gekozen voor een van de exquise melanges is het resultaat van een gerichte en zorgvuldige selectie van de beste groene koffiebonen en uitzonderlijke variëteiten. Deze komen dan ook uit de beste teeltgebieden ter wereld. En met dezelfde passie als voor de selectie worden de uitstekende groene koffiesoorten verfijnd. Dit is het moment waarop het echte vakmanschap begint: wanneer gepassioneerde meesterbranders zich toeleggen op het verfijnen van een toch al uitstekende basis, waarbij ze hun gevoelige instincten gebruiken om het allerbeste naar boven te halen. Wanneer brandprofielen worden getest, smaaknuances worden uitgewerkt en individuele aromatische karakteristieken uit de bonen worden gehaald, komen passie, gevoeligheid en expertise samen om indrukwekkende koffiesoorten te creëren. Alle koffiesoorten van Wittmann worden traditioneel en voorzichtig gebrand in een trommelbrander. Nieuwe batches worden eerst in de kleine trommel gebrand en, als de perfecte melange is samengesteld, daarna pas in de grote trommel. Het branden gebeurt op milde temperaturen die het karakter van de boon benadrukken in plaats van verbranden.
Het verrukkelijke assortiment van Wittmann
Wittmann Kaffee staat voor passie en het hoogste kwaliteitsbewustzijn. Met dit in gedachten richt het merk uit de roastmarket shop zich op uitstekende koffiespecialiteiten met duidelijke profielen waar koffieliefhebbers dol op zijn. Ontdek de ongecompliceerde huismelange, een veelzijdige koffie die ondanks zijn aromatische verfijning bijzonder harmonieus smaakt. Het is een perfect op elkaar afgestemde melange van 100% arabicabonen uit Brazilië, Colombia en Honduras. De medium gebrande melange biedt fijne nuances van pure chocolade en geroosterde noten, die heerlijk worden afgerond door subtiele fruitsmaken. Voor het ontbijtritueel in de ochtend of met een plakje cake in de namiddag - de huismelange van koffiebranderij Wittmann biedt uitzonderlijk genieten voor elke gelegenheid.
De espresso van Wittmann is niet minder indrukwekkend. Typisch Italiaans en daarom ideaal voor bereiding in een piston- of portafiltermachine is de Wittmann Bar Classico koffie. De naam maakt zijn belofte waar want de donker gebrande arabica compositie verrukt met een goudbruin crema en een indrukwekkende volle smaak van pure chocolade.
De Wittmann Kaffee Espresso Milanese, een fijne melange van arabica- en robustabonen, maakt indruk met een stevige body en intense smaken van amandelen en melasse. De exquise bonen worden verbouwd op 750 tot 2050 meter boven zeeniveau in India, Brazilië en Guatemala. De donkere espressobranding van Wittmann komt thuis in een piston-, portafilter, volautomaat of espressomachine het best tot zijn recht.
De Wittmann Monsooned Malabar biedt ook een smaakbeleving vol pure intensiteit. De unieke Indiase koffiebessen die voor deze arabica-koffie worden gebruikt, zorgen voor een onvergelijkbare smaak. Ze worden maandenlang blootgesteld aan de moessonregens - een rijpingsproces dat hun smaak aanzienlijk karakteriseert - voordat de donkere Wittmann espresso ontstaat dankzij een langzaam en zacht verfijningsproces. Wittmann Monsooned Malabar is ideaal voor bereiding in een piston- of portafiltermachine, een volautomaat of als filterkoffie in een AeroPress of French press.
Liefhebbers van een deca mogen de cafeïnevrije koffie van Wittmann zeker niet missen! De Wittmann cafeïnevrije espresso wordt gemaakt van de fijne arabica variëteiten Catuai, Mundo Novo en Heirloom. De Braziliaanse en Ethiopische arabicabonen zijn voorzichtig cafeïnevrij gemaakt en verfijnd met een medium brandprofiel. Het resultaat is een krachtige espresso met nootachtige, zoete tonen en pittige citrustonen. We raden aan om van deze koffie te genieten met een piston- of portafiltermachine, volautomaat of French press.
Biologische koffie van Wittmann
Met Nicaragua Bio en Honduras Bio bevat het Wittmann Kaffee assortiment twee gecertificeerde biologische koffiesoorten. De brandingen zijn afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw in overeenstemming met de geldende EU-richtlijnen. De Wittmann Nicaragua Bio is een donker gebrande single-origin koffie gemaakt van 100% van de beste biologische arabicabonen uit Nicaragua. Heerlijke nuances van fruitige bessen en zoete chocolade vormen de hoofdtonen van deze branding. Verfrissend citrusfruit en een vleugje vanille ronden het smaakprofiel af. Bij het proeven van deze koffie verspreidt zich een aangenaam zijdeachtig gevoel in je mond.
De Wittmann Honduras Bio is een milde filterkoffie met een medium brandprofiel en een aangename zuurgraad. De fijne arabicabonen van de topvariëteiten Catuai en Parainema zijn voor de volle 100% afkomstig uit biologische teelt in Honduras. Hij is ideaal voor filterbereiding en maakt indruk met fijne nuances van pure chocolade en vleugjes hazelnoot en zwarte thee. De smaak van deze koffie is typerend voor de soort en heerlijk aromatisch.