Koffie uit Nicaragua
Koffie uit Nicaragua - met de hand geplukte genieting

Samen met katholieke missionarissen kwam de koffie in 1790 naar Nicaragua, waarbij de plant van het geslacht Coffea aanvankelijk slechts als curiositeit werd gekweekt. Toen de wereldwijde vraag naar koffie in 1850 steeg, begonnen boeren de plant op grote schaal te verbouwen. De periode tussen 1840 en 1940 wordt als bijzonder belangrijk beschouwd, aangezien de economische betekenis van koffie voor Nicaragua in deze tijd als een 'koffieboom' kan worden beschreven en de koffiebonen zich ontwikkelden tot het belangrijkste exportproduct van het land.
De burgeroorlog in de jaren 1980 leidde ertoe dat de koffieteelt in dit land vrijwel tot stilstand kwam. Net als Honduras en El Salvador lijdt Nicaragua tot op de dag van vandaag onder de gevolgen van deze moeilijke periode. Bovendien wordt de regio vaak getroffen door natuurrampen, zoals orkanen. Desondanks zijn er, ondanks de moeilijke omstandigheden, steeds meer koffieplantages in dit land die hoogwaardige koffieproducten via de internationale handel verkopen.
Koffie uit Nicaragua - Kent u Minges Koffie al?

Kent u de koffiebranderij Minges al? Een koffiemerk dat wij in de context van Nicaraguaanse koffie bijzonder willen benadrukken, is Minges, dat u in ons assortiment kunt vinden. Opgericht in 1932 in Bamberg, heeft deze familiegeleide koffiebranderij veel ervaring en passie voor het product koffie en biedt vooral single-origin koffies aan. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld de koffiesoort Black Honey uit Nicaragua.
Nicaragua Koffie: biologisch geteeld op grote hoogte
In dit Zuid-Amerikaanse land wordt voornamelijk Arabica geteeld, zoals de variëteiten 'Bourbon' en 'Pacamara'. De beste en meest hoogwaardige bonen groeien naast Matagalpa ook in Nuevo Segovia en Jinotega, waarbij de plantages zich meestal op een hoogte van ongeveer 1.200 meter bevinden. Vaak gaat het, zoals bij Selva Negra, om kleine boerderijen die door een familie worden beheerd. Gelukkig voor de consument zijn kunstmest, grote machines en insecticiden voor de boeren meestal niet alleen te duur, maar worden ze ook bewust vermeden in het kader van een zo ecologisch duurzame teelt. Daarom zijn koffiesoorten uit Nicaragua echte biologische koffie. Bovendien zorgt de Unión Cooperativa Productores de Café Orgánico (UCPCO) ervoor dat de koffie altijd fairtrade wordt verhandeld en draagt zo aanzienlijk bij aan de bestaanszekerheid van de boeren.
Koffie uit Nicaragua: Een unieke smaakervaring
Koffie uit Nicaragua staat voor hooglandkoffiebonen van hoge kwaliteit en een krachtige kop koffie zoals de meeste koffiedrinkers deze waarderen: Volle body, fijne tonen van karamel en chocolade. Dit komt vooral door de hoge teeltgebieden in de koffielanden en het daar heersende tropische klimaat. Hierdoor groeien de koffiebessen onder ideale omstandigheden en kunnen ze hun onmiskenbare en volle smaak ontwikkelen voordat ze later worden gebrand. De koffie uit dit land smaakt precies zoals u uw favoriete koffie zou omschrijven: De bonen verrukken met romige en afgeronde tonen van melkchocolade en karamel. De volmaakte smaakbeleving wordt afgerond door een complexe body, gecombineerd met een subtiele zuurgraad en natuurlijke zoetheid.
Nicaragua Koffie kopen bij roastmarket
Het land, gelegen in Centraal-Amerika tussen Honduras en Costa Rica, heeft op het gebied van koffie veel te bieden. Ontdek biologisch geteelde en fairtrade producten met een uitstekende smaak, waarmee u heerlijke koffiespecialiteiten kunt bereiden. Overigens: In passende kopjes smaakt de koffie uit Nicaragua natuurlijk nog beter. Neem dus gerust een kijkje in ons assortiment met verschillende merken servies en kopjes om optimaal te genieten van uw nieuwe koffiespecialiteit.