Wittmann Kaffee proefpakket 1,5kg
€54,49
Bespaar 7%
€58,94
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,25
|
€36,33 / 1kg
Nummer
Dit artikel is geen verzendkosten
Ons bereidingsadvies
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Proefpakket voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Zes hoogwaardige soorten van elk 250g: Coffee House Blend, Bar Classico, Monsooned Malabar, Honduras Organic, Nicaragua Organic en Espresso Milanese
- Wittmann Kaffee staat voor liefde voor koffie en de grootste passie bij de productie ervan
- Ideaal voor volautomatische machines, filters en pistons
Product beschrijving
Bij Wittmann is de slogan „For the love of coffee“ geen holle frase, maar een dagelijkse realiteit. Wittmann verfijnt alleen de beste en meest exquise groene koffiesoorten en sluit geen compromissen. Soms belanden ongebruikelijke variëteiten (koffiesoorten) van kleinere boerderijen in 's werelds meest gewilde teeltregio's in de koffietrommel. In de loop der tijd zijn er langdurige partnerschappen ontstaan tussen de branderij van Wittmann en de producenten, wat heeft geresulteerd in een relatie op ooghoogte. Dit resulteert in eerlijke inkoopprijzen en gegarandeerd groene koffies van topkwaliteit.
Even aangekomen bij Wittmann worden de bonen opnieuw gesorteerd en vervolgens gebrand in de traditionele trommelbranderij op zacht lage temperaturen. Dit proces is aanzienlijk tijdrovender en kostbaarder dan grootschalig industrieel branden met hete lucht, maar levert aanzienlijk betere resultaten op. Bij Wittmann worden de bonen geperfectioneerd met optimaal aangepaste brandprofielen en worden de specifieke smaken van de landen van herkomst ambachtelijk en vakkundig uitgewerkt. Deze uitgebreide werkwijze resulteert in een relatief bescheiden assortiment bij Wittmann – kwaliteit gaat duidelijk boven kwantiteit en massaproducten. Ons proefpakket presenteert zes van deze kwaliteitskoffies.
#1 Wittmann Kaffee koffiehuismelange: De koffiehuismelange van Wittmann Kaffee is een heerlijke filterkoffie en biedt een perfecte harmonie van smaken met aroma's van pure chocolade, fruitige tonen van gedroogd fruit en een bijpassende nootachtige afdronk. De koffie is een 100% Arabica melange van de beste bonen uit Brazilië, Honduras en Colombia, die ideaal is om van te genieten met een filter, in een volautomaat of met een portafilter. Met een gemiddelde branding en intensiteit en een licht zuurtje is de koffiehuismelange van Wittmann Kaffee geschikt om veelzijdig van te genieten. Wittmann Kaffee staat voor passie en het hoogste kwaliteitsbewustzijn - kwaliteit in plaats van kwantiteit.
#2 Wittmann Bar Classico: De Bar classico van Wittmann Kaffee is een espressomelange van hoge kwaliteit gemaakt van 100% Arabica bonen. Deze komen uit Brazilië, Ethiopië en India en worden gebrand volgens de Triëste methode, waardoor ze hun intense smaak en relatief donkere branding krijgen. De sterke smaak van Bar Classico wordt perfect onderstreept door een verscheidenheid aan aroma's van chocolade en zwarte thee. De espresso heeft een aangenaam mild zuurtje en is daarom ook ideaal voor koffiecreaties zoals cappuccino of latte macchiato. De bonen kunnen het beste worden bereid met een percolator, French Press, portafilter of volautomaat. Wittmann Kaffee staat voor passie en het hoogste kwaliteitsbewustzijn - kwaliteit in plaats van kwantiteit.
#3 Wittmann Monsooned Malabar: Deze fijne espresso van Wittmann Kaffee wordt gemaakt van 100% hoogwaardige Arabica bonen (Catimor, Kent, SLN 795, SLN 9), die in India op ongeveer 1200 meter boven zeeniveau worden geteeld. Ze krijgen hun onvergelijkbare smaak van de moessonregens daar en hun smaak wordt versterkt door de speciale "moesson" verwerkingsmethode. Aan dit proces dankt deze unieke espresso ook zijn naam. Aroma's van pure chocolade en hazelnoten kenmerken de onmiskenbare en onweerstaanbare smaak van Wittmann Monsooned Malabar koffie. De koffiebonen hebben een zeer donkere smaak, maar met een zeer milde en aangename zuurgraad en intensiteit. Wittmann Monsooned Malabar koffie is ideaal voor AeroPress, portafiltermachines, French Press en volautomatische machines. Wittmann Kaffee staat voor passie en het hoogste kwaliteitsbewustzijn - kwaliteit in plaats van kwantiteit.
#4 Wittmann Kaffee Honduras Organic: Wittmann's Honduras Organic is een uitstekende Single Origin Arabica melange van de edele hooglandvariëteiten Catuai en Parainema uit Honduras, waar de edele arabica's tussen 1000 en 1550 meter boven zeeniveau worden verbouwd volgens gecertificeerde biologische criteria. De ruwe bonen worden ter plekke gewassen en verwerkt en krijgen na import door Wittmann een uitgebalanceerde, middelsterke branding. Dit geeft de koffie genoeg ruimte voor spannende zuurtoetsen en brengt tegelijkertijd de fijne donkere chocoladetonen naar voren, die op de voorgrond van de smaak staan. Minder aanwezig, maar nog steeds merkbaar, zijn nuances van hazelnoot en zwarte thee in de secundaire smaak. De Honduras Organic kan het beste worden bereid met een filter, of dat nu een V60 of Chemex Pour Over is of de klassieke filtermachine. De Aero en French Press zijn ook geschikt. Bij Wittmann is de slogan „For the love of coffee“ geen loze kreet, maar onderdeel van het dagelijks leven. De branderij veredelt alleen de beste en meest exquise groene koffiesoorten volgens het traditionele trommelproces. Kwaliteit gaat hier voor kwantiteit.
#5 Wittmann Kaffee Nicaragua Bio: Liefhebbers van een fijne Arabica koffie zullen blij zijn met Wittmann Kaffee Nicaragua Bio. De Single Origin heeft een donkere espresso- en koffiesmaak met een vrij sterk aroma dat toch genoeg ruimte laat voor de gevarieerde smaak. De hoofdnoot van de creatie onthult heerlijke nuances van fruitige bessen en smaakvolle chocolade. Het profiel wordt afgerond met verfrissend citrusfruit en een vleugje vanille. De exquise bonen krijgen hun speciale karakter in de heuvels van Nicaragua op 900 tot 1300 meter boven zeeniveau. Daar kunnen ze ideaal rijpen onder biologische omstandigheden op de lokale boerderij onder de warme zon. Voordat de biologische bonen in Duitsland worden geraffineerd, worden ze lokaal verwerkt volgens het washed principe en klaargemaakt voor transport. Zoveel smaakvariëteit vereist ook de juiste bereidingsmethode - de variëteit wordt het best bereid in een filter, zeef of volautomatische machine. Trommelbranden is een traditie bij Rösterei Wittmann. Afhankelijk van de soort groene koffie worden de bonen langzaam geraffineerd op 180°C tot 200°C, wat dankzij het vakmanschap resulteert in een perfect gebrande koffieboon.
#6 Wittmann Kaffee Espresso Milanese: Als je op zoek bent naar de perfecte melange van Arabica en Robusta, zul je blij zijn met Wittmann Kaffee Espresso Milanese. Deze blend is gemaakt van de beste Arabica bonen en heerlijke Robusta bonen en begint met een donkere espresso smaak. Dit wordt vergezeld door een vrij sterk aroma en veel body, die nog genoeg ruimte laat voor de intense smaaknuances. Tonen van amandelen en melasse laten het koffiehart sneller kloppen. De exquise bonen krijgen hun speciale karakter in India, Brazilië en Guatemala op hoogtes van 750 tot 2050 meter en worden verwerkt volgens het 'washed' of 'natural' principe. Uiteindelijk komen de bonen van de Yellow Bourbon, Mundo Novo, Bourbon, Catuaí en Caturra variëteiten samen voor de perfecte melange. De creatie kan het beste thuis worden gemaakt in een percolator, portafilter of volautomaat. Dit geeft je koffie 's middags een heel speciale Italiaanse smaak. Trommelbranden is een traditie in de branderij van Wittmann. De bonen worden langzaam geraffineerd op 180°C tot 200°C, afhankelijk van de soort groene koffie, met als resultaat een perfect gebrande koffieboon dankzij het vakmanschap van de vakman.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is. roastmarket behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving individuele koffiesoorten te vervangen door koffiesoorten van gelijke of hogere kwaliteit, indien de koffiesoorten in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)
Even aangekomen bij Wittmann worden de bonen opnieuw gesorteerd en vervolgens gebrand in de traditionele trommelbranderij op zacht lage temperaturen. Dit proces is aanzienlijk tijdrovender en kostbaarder dan grootschalig industrieel branden met hete lucht, maar levert aanzienlijk betere resultaten op. Bij Wittmann worden de bonen geperfectioneerd met optimaal aangepaste brandprofielen en worden de specifieke smaken van de landen van herkomst ambachtelijk en vakkundig uitgewerkt. Deze uitgebreide werkwijze resulteert in een relatief bescheiden assortiment bij Wittmann – kwaliteit gaat duidelijk boven kwantiteit en massaproducten. Ons proefpakket presenteert zes van deze kwaliteitskoffies.
#1 Wittmann Kaffee koffiehuismelange: De koffiehuismelange van Wittmann Kaffee is een heerlijke filterkoffie en biedt een perfecte harmonie van smaken met aroma's van pure chocolade, fruitige tonen van gedroogd fruit en een bijpassende nootachtige afdronk. De koffie is een 100% Arabica melange van de beste bonen uit Brazilië, Honduras en Colombia, die ideaal is om van te genieten met een filter, in een volautomaat of met een portafilter. Met een gemiddelde branding en intensiteit en een licht zuurtje is de koffiehuismelange van Wittmann Kaffee geschikt om veelzijdig van te genieten. Wittmann Kaffee staat voor passie en het hoogste kwaliteitsbewustzijn - kwaliteit in plaats van kwantiteit.
#2 Wittmann Bar Classico: De Bar classico van Wittmann Kaffee is een espressomelange van hoge kwaliteit gemaakt van 100% Arabica bonen. Deze komen uit Brazilië, Ethiopië en India en worden gebrand volgens de Triëste methode, waardoor ze hun intense smaak en relatief donkere branding krijgen. De sterke smaak van Bar Classico wordt perfect onderstreept door een verscheidenheid aan aroma's van chocolade en zwarte thee. De espresso heeft een aangenaam mild zuurtje en is daarom ook ideaal voor koffiecreaties zoals cappuccino of latte macchiato. De bonen kunnen het beste worden bereid met een percolator, French Press, portafilter of volautomaat. Wittmann Kaffee staat voor passie en het hoogste kwaliteitsbewustzijn - kwaliteit in plaats van kwantiteit.
#3 Wittmann Monsooned Malabar: Deze fijne espresso van Wittmann Kaffee wordt gemaakt van 100% hoogwaardige Arabica bonen (Catimor, Kent, SLN 795, SLN 9), die in India op ongeveer 1200 meter boven zeeniveau worden geteeld. Ze krijgen hun onvergelijkbare smaak van de moessonregens daar en hun smaak wordt versterkt door de speciale "moesson" verwerkingsmethode. Aan dit proces dankt deze unieke espresso ook zijn naam. Aroma's van pure chocolade en hazelnoten kenmerken de onmiskenbare en onweerstaanbare smaak van Wittmann Monsooned Malabar koffie. De koffiebonen hebben een zeer donkere smaak, maar met een zeer milde en aangename zuurgraad en intensiteit. Wittmann Monsooned Malabar koffie is ideaal voor AeroPress, portafiltermachines, French Press en volautomatische machines. Wittmann Kaffee staat voor passie en het hoogste kwaliteitsbewustzijn - kwaliteit in plaats van kwantiteit.
#4 Wittmann Kaffee Honduras Organic: Wittmann's Honduras Organic is een uitstekende Single Origin Arabica melange van de edele hooglandvariëteiten Catuai en Parainema uit Honduras, waar de edele arabica's tussen 1000 en 1550 meter boven zeeniveau worden verbouwd volgens gecertificeerde biologische criteria. De ruwe bonen worden ter plekke gewassen en verwerkt en krijgen na import door Wittmann een uitgebalanceerde, middelsterke branding. Dit geeft de koffie genoeg ruimte voor spannende zuurtoetsen en brengt tegelijkertijd de fijne donkere chocoladetonen naar voren, die op de voorgrond van de smaak staan. Minder aanwezig, maar nog steeds merkbaar, zijn nuances van hazelnoot en zwarte thee in de secundaire smaak. De Honduras Organic kan het beste worden bereid met een filter, of dat nu een V60 of Chemex Pour Over is of de klassieke filtermachine. De Aero en French Press zijn ook geschikt. Bij Wittmann is de slogan „For the love of coffee“ geen loze kreet, maar onderdeel van het dagelijks leven. De branderij veredelt alleen de beste en meest exquise groene koffiesoorten volgens het traditionele trommelproces. Kwaliteit gaat hier voor kwantiteit.
#5 Wittmann Kaffee Nicaragua Bio: Liefhebbers van een fijne Arabica koffie zullen blij zijn met Wittmann Kaffee Nicaragua Bio. De Single Origin heeft een donkere espresso- en koffiesmaak met een vrij sterk aroma dat toch genoeg ruimte laat voor de gevarieerde smaak. De hoofdnoot van de creatie onthult heerlijke nuances van fruitige bessen en smaakvolle chocolade. Het profiel wordt afgerond met verfrissend citrusfruit en een vleugje vanille. De exquise bonen krijgen hun speciale karakter in de heuvels van Nicaragua op 900 tot 1300 meter boven zeeniveau. Daar kunnen ze ideaal rijpen onder biologische omstandigheden op de lokale boerderij onder de warme zon. Voordat de biologische bonen in Duitsland worden geraffineerd, worden ze lokaal verwerkt volgens het washed principe en klaargemaakt voor transport. Zoveel smaakvariëteit vereist ook de juiste bereidingsmethode - de variëteit wordt het best bereid in een filter, zeef of volautomatische machine. Trommelbranden is een traditie bij Rösterei Wittmann. Afhankelijk van de soort groene koffie worden de bonen langzaam geraffineerd op 180°C tot 200°C, wat dankzij het vakmanschap resulteert in een perfect gebrande koffieboon.
#6 Wittmann Kaffee Espresso Milanese: Als je op zoek bent naar de perfecte melange van Arabica en Robusta, zul je blij zijn met Wittmann Kaffee Espresso Milanese. Deze blend is gemaakt van de beste Arabica bonen en heerlijke Robusta bonen en begint met een donkere espresso smaak. Dit wordt vergezeld door een vrij sterk aroma en veel body, die nog genoeg ruimte laat voor de intense smaaknuances. Tonen van amandelen en melasse laten het koffiehart sneller kloppen. De exquise bonen krijgen hun speciale karakter in India, Brazilië en Guatemala op hoogtes van 750 tot 2050 meter en worden verwerkt volgens het 'washed' of 'natural' principe. Uiteindelijk komen de bonen van de Yellow Bourbon, Mundo Novo, Bourbon, Catuaí en Caturra variëteiten samen voor de perfecte melange. De creatie kan het beste thuis worden gemaakt in een percolator, portafilter of volautomaat. Dit geeft je koffie 's middags een heel speciale Italiaanse smaak. Trommelbranden is een traditie in de branderij van Wittmann. De bonen worden langzaam geraffineerd op 180°C tot 200°C, afhankelijk van de soort groene koffie, met als resultaat een perfect gebrande koffieboon dankzij het vakmanschap van de vakman.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is. roastmarket behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving individuele koffiesoorten te vervangen door koffiesoorten van gelijke of hogere kwaliteit, indien de koffiesoorten in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.