Wildkaffee Ethiopië West Arsi
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Bloemrijk, Fruitig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
AeroPress
Cold Brew
Percolator
Filterkoffie
French Press
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- 100% Arabica bonen van de Heirloom variëteit
- Medium branding met een vrij milde smaak, nauwelijks merkbare zuurgraad en tonen van steenfruit en florale hints
- Highland Arabica uit Ethiopië, gewassen en verwerkt
- thiopia, gewassen en verwerkt
- Wij raden de bereiding in een volautomatische machine, piston of filter aan
- De Wildkaffee branderij betrekt meer dan 85% van zijn koffiebonen rechtstreeks van kleine boeren
Product beschrijving
De West Arsi Wildkaffee is een echte allrounder onder de pure Arabica creaties. De medium branding blijft zacht met een vrij milde smaak en een nauwelijks waarneembare zuurgraad. De smaak daarentegen heeft het allemaal – tonen van steenfruit en florale hints verrukken koffieliefhebbers en nodigen uit tot ontdekken. Dit wordt mogelijk gemaakt door Heirloom bonen van hoge kwaliteit, die op hun beurt worden geteeld en gewassen op 2000 meter hoogte in West-Arsi, Ethiopië. De verschillende Arabica variëteiten worden gebrand en gemengd in de branderij. Voor deze heerlijke traktatie raden we de bereiding in een volautomaat, in een portafilter of als filterkoffie aan. Rösterei Wildkaffee uit Garmisch-Partenkirchen produceert al sinds 1892 met passie koffie van topkwaliteit. Het bedrijf betrekt meer dan 85% van zijn koffiebonen rechtstreeks van kleine boeren.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.