Torrefaktum ZEIT Café Espresso Blend Bio
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Fruitig, Nootachtig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- De ZEIT espressomelange is gemaakt van Robusta en 70% Arabica bonen
- Smaken van cacao, hazelnoot en bergamot domineren de smaak van de espresso met een laag zuurgehalte
- De bonen zijn afkomstig van biologische plantages in Ethiopië, Peru en India
- Voor de bereiding worden portafiltermachines, percolators en volautomatische koffiemachines aanbevolen
- Torrefaktum Kaffeerösterei brandt bonen zachtjes in de trommel en werkt duurzaam
Product beschrijving
Zoals de naam al zegt, is deze espressomelange van Torrefaktum de huismelange van de wekelijkse krant "DIE ZEIT". De melange bestaat voor 70 procent uit arabicabonen en voor 30 procent uit robustabonen. De geselecteerde bonen komen van plantages in de bekende koffielanden Ethiopië, Peru en India. Ze worden daar geteeld onder gecontroleerde biologische omstandigheden en daarom is deze variëteit biologisch gecertificeerd. Dit is een espressobranding met een medium branding, lage zuurgraad en hoge intensiteit. De hoofdsmaak wordt duidelijk gedomineerd door chocolade, maar er zijn ook aroma's van hazelnoot en bergamot. Naast espresso kan de melange ook worden gedronken als cappuccino, latte macchiato of latte. De melange kan worden bereid in pistonmachines, percolators of volautomatische koffiemachines. De espressomelange is verpakt in een ecolinezakje zonder aluminium en met een speciaal aromaventiel. De koffiebranderij Torrefaktum is gevestigd in Hamburg. Daar worden de bonen voorzichtig gebrand volgens de traditionele trommelbranderijmethode. Het bedrijf zet zich in voor duurzame, milieuvriendelijke werkmethoden.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.