Torrefaktum Wake Up Bio
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Fruitig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Wake Up is een espressomelange van 20% robusta's en 80% arabica's
- De vrij zure, intense espresso smaakt naar perzikjam met tonen van melkchocolade
- De bonen zijn afkomstig van biologische plantages in Ethiopië, Brazilië en Tanzania
- Voor de bereiding wordt
een
- pistonmachine, percolator en volautomatische koffiemachine aanbevolen
- Torrefaktum Kaffeerösterei werd in 2018 door Feinschmecker erkend als "Een van de beste branderijen in Duitsland"
Product beschrijving
Achter de ongebruikelijke naam Wake Up gaat een espressomelange van Torrefaktum schuil, die bestaat uit een melange van 20 procent robusta's met 80 procent arabica's. De geselecteerde bonen voor deze melange komen uit Ethiopië, Brazilië en Tanzania. Ze worden daar geteeld onder gecontroleerde biologische omstandigheden, wat betekent dat deze creatie biologisch gecertificeerd is. Bij Torrefaktum in Hamburg worden de bonen traditioneel getrommeld en medium gebrand. Dit proces is bijzonder zacht en bevordert de ontwikkeling van alle smaken in de individuele boon. Het resultaat is een relatief intense koffie zonder bittere smaak. Hij heeft een sterke smaak van perzikjam en chocolade. De melange smaakt goed in zijn pure espressovorm, maar ook als cappuccino, latte macchiato of latte. Het kan worden bereid met verschillende systemen: pistonmachines, percolators en volautomatische machines zijn allemaal geschikt. De blend is verpakt in een milieuvriendelijk Ökoline zakje zonder aluminium en met een speciaal aromaventiel. Torrefaktum Kaffeerösterei werd in 2018 door Feinschmecker erkend als "Een van de beste branderijen in Duitsland". Het bedrijf richt zich op duurzame, milieuvriendelijke werkmethoden en producten van hoge kwaliteit.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.