Torrefaktum Hey Dude Bio
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Nootachtig, Chocolade, Gekruid
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Sterke biologische espressomelange met een uitgebalanceerde 50/50 verhouding Robusta
- Hints van marsepein en peper in de hoofdnoot en pure chocolade in de secundaire noot met weinig zuur
- ure
- De bonen komen uit Indonesië en Oeganda
- Uitermate geschikt voor bereiding in een pistonmachine, volautomaat of fornuis
- Milieuvriendelijke en composteerbare koffieverpakking met smaakventiel
Product beschrijving
Hé kerel, het is koffietijd! Voor deze krachtige espressomelange zijn gelijke hoeveelheden Arabica en Robusta bonen gecombineerd, die afkomstig zijn van biologische teelt in Indonesië en Oeganda en die vóór het melangeren afzonderlijk worden gebrand. Dit zorgt ervoor dat de boonspecifieke smaakprofielen optimaal worden ontwikkeld en naar voren komen in de uiteindelijke blend. Zoals bij alle koffiesamenstellingen van de Hamburgse topbranderij Torrefaktum wordt ook hier het zachte en langzame trommelbrandproces gebruikt. De donkere branding resulteert in een espresso met een lage zuurgraad en een zeer sterk en intens aroma. Qua smaak komen verschillende nuances samen, met aromatische tonen van marsepein en peper in de hoofdnoot. Ze worden vergezeld door pure chocolade in de subtiele secundaire noot. De „Hey Dude“ kan het beste worden bereid in een portafilter, in een volautomaat of in een theepot. De espresso is ook ideaal als basis voor creaties met melkschuim, waardoor de drank een sterk karakter krijgt. „Hey Dude“ is verkrijgbaar in 250g, 500g en 1kg hele bonen en wordt geleverd in verpakkingen van milieuvriendelijk en composteerbaar materiaal zonder aluminium. Een extra smaakventiel zorgt ervoor dat de koffie verder kan rijpen in de verpakking en dat de CO2 die van nature vrijkomt vrijkomt. Volgens het tijdschrift Feinschmecker (2018) is Torrefaktum een van de beste koffiebranders van Duitsland.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.