Torrefaktum Decaf Filter Bio
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Fruitig, Nootachtig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
AeroPress
Cold Brew
Filterkoffie
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Zacht cafeïnevrije biologische Single Origin Arabica koffie
- De lichtgekleurde filterbrand met laag zuurgehalte brengt zachte tonen van hazelnoot, zwarte bes en chocolade
- De lichte, zuurarme filterbranding brengt zachte tonen van
- hazelnoot, zwarte bes en chocolade
- De Arabica bonen komen uit Honduras
- Ideaal als handgebrouwen filterkoffie of voor bereiding in een filterkoffiemachine
- Geen procesgerelateerde, ongewenste bijtonen en smaakvervormingen dankzij het zachte Zwitsers waterproces
Product beschrijving
Torrefaktum Decaf behoort tot de topklasse van cafeïnevrije koffiespecialiteiten. De gebruikte ruwe Arabica bonen komen allemaal uit Honduras en zijn geteeld volgens gecertificeerde biologische criteria op hoogtes tussen 1200 en 1800 meter. Om de cafeïne zo voorzichtig mogelijk te extraheren, werd het zogenaamde Swiss Water Process gebruikt, een complexe procedure waarbij alleen water, een bepaalde bewaartemperatuur en ruwe bonenextract worden gebruikt. Dit proces produceert koffie die tot 99,9% cafeïnevrij is, maar zonder smaakverlies. Hierdoor kunnen de Single Origin bonen, die vervolgens licht worden gebrand, hun smaakprofiel volledig onthullen, met tonen van hazelnoot, zwarte bessen en chocolade. Ondanks het licht gebrande profiel heeft de filterkoffie een lage zuurgraad, is hij zacht en romig en heeft hij dankzij de Zwitserse methode geen ongewenste bijsmaak als gevolg van het proces. Torrefaktum Decaf smaakt het beste als handgebrande filterkoffie, uit de AeroPress of de french press kann. Maar de cafeïnevrije koffie van topkwaliteit smaakt ook geweldig in goede filterkoffiemachines. De verpakking bevat 250 g hele bonen, die worden geleverd in een verpakking van milieuvriendelijk en composteerbaar materiaal zonder aluminium. Een extra smaakventiel laat de koffie verder rijpen in de verpakking, waardoor de CO₂ op natuurlijke wijze vrijkomt. Volgens het tijdschrift Feinschmecker (2018) is Torrefaktum een van de beste koffiebranders van Duitsland.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.