Torrefaktum Decaf Espresso Bio
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Nootachtig, Chocolade, Zoetig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Aromatische cafeïnevrije espresso van Torrefaktum, gemaakt van 100% Arabica De
- espresso heeft een milde, weinig zure smaak met tonen van chocolade, kastanjes en honing
- De bonen zijn Single Origin en komen uit Honduras, waar ze worden verbouwd op een biologische plantage
- Perfect geschikt voor espressomachines of fornuizenTorrefaktum is een in Hamburg gevestigde koffieproducent die veel waarde hecht aan goede kwaliteit en biologisch geteelde koffie.
- Torrefaktum is een koffieproducent uit Hamburg die veel waarde hecht aan goede kwaliteit en biologisch geteelde koffie .
Product beschrijving
Deze espresso is cafeïnevrij en toch vol expressieve, harmonieuze smaken. De bonen zijn Single Origin, wat betekent dat ze allemaal uit hetzelfde teeltgebied komen en niet zijn gemengd met andere bonen. Single Origin heeft een hoge kwaliteitsnorm en alleen de beste bonen van één oogst worden geselecteerd. Voor deze variëteit komen de Arabica bonen van een biologische plantage in Honduras, waar ze groeien op hoogtes tussen 1450 en 1600 meter. De espresso smaakt mild en bevat weinig zuur. Hij is zacht en romig, met smaken van chocolade, kastanjes en honing - zonder enige procesgerelateerde bijsmaak. De gebruikte decafeïnatiemethode is het Swiss Water Decaf proces. De bonen worden in drie fasen behandeld met water en temperatuur totdat de cafeïne bijna volledig is verwijderd. Vetten, zuur en zetmeel ontsnappen ook, maar alle andere ingrediënten blijven in de bonen. Daarna worden de bonen gedroogd. Het roosteren in Torrefaktum gebeurt vervolgens voorzichtig in de trommel. Door de lage temperaturen en lange brandtijden kunnen de smaken zich optimaal ontwikkelen en met elkaar harmoniëren. Deze bonen worden gebrand op een gemiddelde graad. De afgewerkte espresso kan worden bereid in een espressomachine of in een fornuis. Hij komt ook tot zijn recht in een cappuccino, latte macchiato of Flat White. Torrefaktum produceert sinds 2009 zijn eigen koffiemelanges in Hamburg. Ze besteden aandacht aan biologische teeltomstandigheden en goede kwaliteit. In 2018 bleek dit een succes: het fijnproeversmagazine Feinschmecker riep Torrefaktum uit tot "Een van de beste branders in Duitsland".
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.