Torrefaktum Colombia Tolima Biologisch
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Fruitig, Zoetig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
AeroPress
Percolator
Filterkoffie
French Press
pistonmachine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Single Origin arabica koffie uit Colombia
- Intens fruitig en zoet met hints van mandarijn en jasmijn
- De bonen zijn biologisch geteeld in Colombia
- Speciale mélange brandmethode
- Torrefaktum gebruikt milieuvriendelijke en composteerbare koffieverpakkingen met smaakventiel .
Product beschrijving
Als koffie een wetenschap wordt en meesterbranders experimenteren, is het resultaat een variëteit als Colombia Tolima van Torrefaktum. De specialiteit hier is het branden. De gekozen bonen zijn hoogland arabica's uit Colombia, die worden geteeld en verwerkt door Fairtrade gecertificeerde coöperaties volgens gecontroleerde biologische criteria op hoogtes tussen 1650 en 2100 meter. In de volgende stap verfijnt Torrefaktum in Hamburg de bonen tot een zogenaamde Mélange. Dit betekent dat dezelfde ruwe bonen met verschillende brandprofielen worden gebrand en vervolgens gemengd tot een blend. Bij elke brandstap komen verschillende kenmerken van de bonen naar voren. De uiteindelijke melange combineert de smaakkenmerken van de verschillende brandpartijen. Deze manier van branden vereist een intensief onderzoek van één soort boon en maakt de best mogelijke variatie aan smaken mogelijk. Omdat er een balans wordt gecreëerd tussen lichte en donkere bonen, is de „Mélong à trois“ geschikt voor elke denkbare bereidingswijze, van espresso tot filterkoffie. De smaak wordt gekenmerkt door intens fruitige en zoete aroma's, aangevuld met mandarina en jasmijn. De body is goed in balans en de zuurgraad is opvallend. Deze koffiesamenstelling wordt geleverd in 500g hele bonen in milieuvriendelijke en composteerbare verpakkingen zonder aluminium. Een smaakventiel laat de koffie verder rijpen in de verpakking, waarbij CO2 op een natuurlijke manier vrijkomt. Volgens het tijdschrift Feinschmecker (2018) is Torrefaktum een van de beste koffiebranders van Duitsland.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.