Torrefaktum Coko Farm
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Fruitig, Zoetig, Karamel
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Coko Farm is een espressomelange van Torrefaktum die bestaat uit 100% Arabica
- De espresso smaakt naar abrikoos en karamel, bevat een merkbaar zuurtje en is intens
- De bonen zijn afkomstig van plantages in Rwanda
- Bereiding in een percolator of pistonmachine wordt aanbevolen
- Torrefaktum Kaffeerösterei uit Hamburg werd in 2018 door Feinschmecker erkend als "Een van de beste branderijen in Duitsland"
Product beschrijving
Coko Farm is een Single Origin espressomelange van de koffiebranderij Torrefaktum. De creatie bestaat voor 100 procent uit geselecteerde Arabica's uit het land van herkomst, Rwanda. Hij bevat een merkbare zuurgraad en is intens. Dominante aroma's van abrikoos vermengen zich met een verleidelijk vleugje karamel, waardoor een uitzonderlijke smaak ontstaat. De bonen worden traditioneel getrommeld tot een medium branding. Het trommelroosteren is zeer zacht voor de bonen en bevordert de ontwikkeling van alle smaken. De melange kan niet alleen als espresso worden gedronken, maar ook als cappuccino, latte macchiato en café au lait. Een pistonmachine of een percolator zijn hiervoor geschikte bereidingswijzen. De blend is verpakt in een milieuvriendelijk zakje zonder aluminium en met een speciaal aromaventiel. Dit is in lijn met de bedrijfsfilosofie van Torrefaktum. De branderij in Hamburg zet zich in voor duurzaamheid en werd in 2018 door Feinschmecker erkend als "Een van de beste branderijen in Duitsland".
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.