Torrefaktum Bella Italia Bio
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
5 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Zeer donker
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Nootachtig, Zoetig
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Smaakvolle biologische blend van Arabica en Robusta bonen (60/40 %)
- Donkere espresso met een intens aroma, nauwelijks zuren en tonen van amandel, praline en sherry
- Excellente bonen uit Peru, Honduras en India
- Wij adviseren de bereiding in een piston, volautomaat of fornuis
- Onderscheiden als "Hamburgs beste koffiebranderij van het jaar 2022"
Product beschrijving
De verleidelijke melange van Torrefaktum Bella Italia Bio is afkomstig uit de prachtige teeltgebieden van Peru, Honduras en India en bestaat uit zorgvuldig geselecteerde Arabica en Robusta bonen geteeld volgens biologische normen. De blend bestaat uit Arabica en Robusta en biedt zo een harmonieuze balans tussen de twee soorten. De koffiebonen komen van hoogtes tussen 900 en 2100 meter en worden verwerkt volgens de gewassen methode om hun hoge kwaliteit te behouden. De koffie is zeer donker gebrand en biedt daardoor een intense smaakervaring. Tonen van amandelen, praliné en een vleugje sherry zijn waarneembaar bij het proeven van deze heerlijke koffie. Elk kopje biedt een unieke smaakervaring die de zintuigen verwent. Wij adviseren de bereiding in een piston, volautomaat of koffiezetapparaat op het fornuis. Torrefaktum Spezialitätenrösterei brandt sinds 2009 zorgvuldig geselecteerde koffiebonen in de Phoenixhof van de voormalige Ottensen ijzerfabriek - natuurlijk met de hand. Het resultaat: de onderscheiding als "Hamburgs beste koffiebranderij van het jaar 2022". Het tijdschrift "Der Feinschmecker" weet dat de meesterbranders een uitzonderlijke smaak in elk kopje toveren.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.