Speicherstadt Ethiopië Halo Beriti Bio
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Licht
Medium
Kleine
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Lichtgekleurde biologische arabica melange van de traditionele Ethiopische variëteiten Wolisho en Dego
- Bloemige tonen van zwarte thee en jasmijn met de zoetheid van pruim en bruine suiker in de afdronkGewassen ruwe arabica's van de Halo Beriti verwerkingsfabriek in Yirgacheffe (Gedeo)Voorbestemd voor de productie van de Halo Beriti melange
- van pruim en bruine suiker in de afdronk
- Gewassen rauwe arabica's van de Halo Beriti verwerkingsfabriek in Yirgacheffe (Gedeo)
- Voorbestemd voor filterbereidingen
- Speicherstadt werd in 2014 uitgeroepen tot branderij van het jaar door het gerenommeerde Crema magazine
Product beschrijving
Dit is de eerste rechtstreekse import door de Hamburgse branderij Speicherstadt uit het gelijknamige Halo Beriti Washing Station, dat zich in het hart van de beroemde koffieregio Yirgacheffe (Gedeo) in Ethiopië bevindt. Ongeveer 1250 kleine boeren uit de omliggende regio oogsten de internationaal gewilde Arabica's die daar groeien om ze na de handpluk nat te verwerken en uiteindelijk te exporteren. De Speicherstadt Halo Beriti is een blend van de twee traditionele Arabica variëteiten Wolisho en Dego, twee hooglandvariëteiten van biologische kwaliteit die langzaam groeien op hoogtes tussen 1950 en 2200 meter. Om de speciale smaakeigenschappen van de bonen niet te overschaduwen, roostert Speicherstadt ze alleen tot de cinnamon roast fase, een zeer lichte branding waarbij de kleur van de afgewerkte bonen kaneelbruin is. Het resultaat is een spannende, fruitige en bloemige specialiteitskoffie die bijzonder boeiend is met tonen van zwarte thee en fijne jasmijnbloesems. De afdronk is zoet en fruitig, met tonen van sultana, vijg, pruim en bruine suiker. Het zacht vleiende, bijna thee-achtige mondgevoel komt het best tot zijn recht als filterkoffie. De koffiebranderij Speicherstadt in het hart van Hamburg brandt elke dag met de hand eersteklas koffiebonen. Door rechtstreeks met de koffieboeren te handelen, bevordert de branderij actief ecologische en sociale duurzaamheid in de koffie-industrie.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.