Solino Harar koffie 250g
€10,49
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,29
|
€41,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
1 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Mild
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig, Nootachtig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Enkelvoudige Arabische koffie uit het hoogland van de zeldzame Harar variëteit
- Smaaktonen van chocolade met uitgesproken geroosterde aroma's
- Bonen uit Harar worden traditioneel in de zon gedroogd en bijzonder donker gebrand
- Bijzonder laag in zuurgraad, mild en laag in cafeïne
- Fair Trade Plus: De
- hele waardeketen van Solino koffie vindt lokaal plaats in Ethiopië
Product beschrijving
Solino Harar is een single-origin hoogland Arabica koffie van de Harar variëteit, een van de zeldzaamste en daarom duurste bonensoorten ter wereld. Ze groeien uitsluitend in de bergregenwouden van de gelijknamige regio in het oosten van Ethiopië, waar de Arabische bonen, die vanwege hun langwerpige vorm 'longberries' worden genoemd, op een hoogte van 1500 meter boven zeeniveau worden verbouwd. De hele koffiewaardeketen vindt ter plekke plaats, dat wil zeggen dat de handgeplukte bonen ter plekke worden gebrand en verpakt voordat ze als eindproduct worden verzonden. Dit creëert banen van hoge kwaliteit en bespaart CO2 tijdens het transport van de bonen, die na het branden ongeveer een kwart minder wegen dan in hun ruwe staat. Het branden van de traditioneel in de zon gedroogde bonen is bijzonder donker in Harar, wat veel geroosterde smaken en chocoladetonen met zich meebrengt. Harar heeft ook een lage zuurgraad, is mild en heeft een laag cafeïnegehalte. Het beste resultaat krijg je met een portafiltermachine of een pan op het fornuis.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.