Schwarzwild Tante Anne
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Licht
Medium
Kleine
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Arabische melange van verschillende Heirloom variëteiten
- Hints van donkere chocolade en bramen
- Monsooned (India) en gewassen (Ethiopië) ruwe bonen
- Licht gebrand met een laag zuurgehalte, mild profiel
- Zeer geschikt voor Cold Brew
Product beschrijving
De Auntie Anne Blend bestaat uit fijne Arabica's van verschillende Heirloom variëteiten, die afkomstig zijn uit India en Ethiopië en zijn gemonsterd en gewassen. Dit zorgt voor een zeer speciale smaak die zelden wordt ervaren. Om ervoor te zorgen dat dit niet wordt gemaskeerd door te sterk geroosterde smaken, is de blend verfijnd met behulp van een zachte, lichte branding. Het resultaat is een koffie zonder bittere smaak met een heerlijk mild aroma van pure chocolade en bramen. Hij is bijzonder geschikt voor filterbereiding en in de Frech of AeroPress. Er kunnen echter ook spannende resultaten worden bereikt in volautomatische machines en pistons. Deze blend is een uitstekend uitgangspunt voor Cold Brew of cold drip koffie. De bonen zijn verkrijgbaar in twee maten, 250g en 1kg, die geleverd worden in verpakkingen met een smaakventiel. Schwarzwild Rösterei uit Freiburg werd in 2013 uitgeroepen tot branderij van het jaar. De koffies zijn afkomstig van een grote verscheidenheid aan origines en worden altijd verfijnd op basis van variëteit om de specifieke kenmerken van de boon naar voren te brengen en zo koffiespecialiteiten te creëren.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.