Schwarzwild Ethiopië Sidamo Graad II
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Zeer donker
Intensief
Veel
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- 100% arabicabonen vormen deze melange
- Geteeld in Sidamo, Ethiopië op een hoogte van 1.400 - 2.400 meter
- Een sterke body met intense zuren
- Met aangename aroma's van chocolade en zwarte thee
Uitgeroepen tot
- brander van het jaar door CREMA in 2013 en gastronomische brander door DER FEINSCHMECKER magazine in 2014
Product beschrijving
De "Ethiopia Sidamo Grade II" van Schwarzwild bestaat uit 100% fijnste Arabica-bonen en gedijt goed op de hoogvlakten van Sidamo. De kleine tot middelgrote en zeer compacte bonen van deze espresso rijpen op hoogtes tussen 1.400 en 2.200 meter in de "oorspronkelijke thuisbasis van Arabica koffie" in het zuiden van Ethiopië. De donkergekleurde bonen hebben een hoge zuurgraad en zorgen voor een intense koffiesmaak. De espresso maakt indruk met zijn delicate smaak en zijn fijne chocoladetonen zijn vooral duidelijk wanneer hij met melk wordt bereid. De "Ethiopia Sidamo Grade II" is ideaal voor bereiding in een piston, een volautomaat of een percolator. Nu ook versgemalen verkrijgbaar! Rösterei Schwarzwild werd in 2013 door het vaktijdschrift "Crema" uitgeroepen tot branderij van het jaar en in 2014 door het tijdschrift "Der Feinschmecker" tot een van de beste branderijen.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.