Schamong Espresso Palermo Rosso
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
Intensief
Zeer weinig
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- 20% Arabica bonen en 80% Robusta bonen (Kaapi Royale)
- Zeer sterke espresso met fijne cacao en karamel smaken
- Stabiele crema
- Zachte lange termijn drum roasting voor intensieve ontwikkeling van de smaken
- Uitstekend als een espresso
Product beschrijving
Schamong Espresso Palermo Rosso bestaat uit 20% fijnste Arabica bonen en 80% sterke Robusta bonen, die bekend staan als Kaapi Royale. De bonen worden zachtjes gebrand volgens de traditionele trommelbrandmethode. Hierdoor kunnen de individuele smaken zich perfect ontwikkelen en wordt de productie van bittere stoffen tegengegaan. De donkere branding en de lage zuurgraad van de Espresso Palermo Rosso bonen, evenals het hoge Robusta gehalte, zorgen voor een zeer sterke smaak en een volle body. De intense espressosmaak wordt zoet afgerond met subtiele nuances van cacao en karamel. De espresso maakt ook indruk met zijn fluweelzachte crema. Bovendien is de Schamong branderij niet alleen lid van de SCAE en de German Roasters Guild, die zich beide inzetten voor het voortbestaan van de traditionele koffieproductie en het promoten van producten van hoge kwaliteit, maar steunt ze ook de non-profitorganisatie Coffee Kids, die zich inzet om de levenskwaliteit van koffieboeren en hun families te verbeteren.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.