Robusta koffie - proefpakket 1.5kg
Nummer
Ons bereidingsadvies
Korte beschrijving
- Proefpakket: Voor ontdekkingsreizigers en als cadeautip
- Zes uitstekende koffies, elk 250g: Minges Origins India Parchment Peaberry, Barbera Blue Baron Java 100% Robusta, Drago Mocambo Bar Robusta, Berliner Kaffeerösterei Sicilian Espresso, Kaffee Braun Barista en Caffè. Caimano Espresso Forte
- De brandingen bestaan uit pure Robusta-samenstellingen
- Volle en aromatische smaakbeleving
- Perfect voor koffiezetapparaten en pistons
Product beschrijving
Als een van de twee gangbare koffiebonen wordt de Robusta vooral gekenmerkt door zijn stevige structuur en hogere cafeïnegehalte. Pure Robusta koffies zijn relatief zeldzaam, omdat deze bonen meestal worden gebruikt als aanvulling op een Arabica melange - hoewel er enkele heerlijke uitzonderingen zijn. Dit proefpakket Robusta koffie is ideaal om de populairste 100% pure en gemengde Robusta koffies uit ons assortiment te proeven en is ook een geweldig cadeau-idee.
Het pakket bestaat uit zes koffiesoorten van elk 250 g.#1 Minges Origins India Parchment Peaberry: De India Parchment Peaberry (parelboon) maakt deel uit van de Origins-serie van Minges. De melange bestaat uit 100% handgeplukte robustabonen die groeien op een hoogte van 600 tot 800 meter. De kleine en aromatische parelbonen komen uit het Western Ghats gebergte in India. Deze koffie is een echte zeldzaamheid en wordt gekenmerkt door zijn aromatische smaak en milde zuurgraad. De koffie smaakt heerlijk vol, met een milde smaak en een harmonieus gebalanceerd karakter.
Het hoge cafeïnegehalte dat typisch is voor Robusta maakt de India Parchment Peaberry een ideale stimulant en is daarom ideaal als ontbijtkoffie. #2 Barbera Blue Baron Java 100% Robusta: De Blue Baron Java van de traditionele, Napoletaanse branderij Barbera is een heerlijk aromatische espresso van 100% Robusta bonen. De Robusta's van hoge kwaliteit worden verbouwd op Java, een van de belangrijkste eilanden van Indonesië, op een hoogte van 600-800 meter, tussen juni en september met de hand geplukt en vervolgens in de zon gedroogd. Eenmaal aangekomen in Italië ondergaan ze een 16-18 uur durend fermentatieproces en worden ze voorzichtig 12 minuten donker geroosterd. Dit vermindert de zuurgraad aanzienlijk en geeft de espresso een uitstekend, intens aroma met een hoofdsmaak van chocolade en geroosterd brood en een vleugje gedroogd fruit.
Om de individuele smaak van de klassieke Italiaanse Blue Baron espresso tot zijn recht te laten komen, raden we aan om hem te bereiden in een espresso apparaat of een percolator; hij is echter net zo geschikt als filterkoffie. #3 Drago Mocambo Bar Robusta: Als je op zoek bent naar een nieuwe Robusta koffie, moet je zeker eens kijken naar de Drago Mocambo Bar Robusta, want deze creatie is alleen verkrijgbaar bij roastmarket. De heerlijke blend bestaat uit fijne Robusta bonen, die de donkere branding een intense smaak geven. De Italian Roast gaat gepaard met subtiele tonen die doen denken aan heerlijke chocolade en een vleugje kruidige noot. De smaak van de blend wordt gekenmerkt door de teelt van de bonen in Kerala, India. Op een hoogte tot 890 meter kunnen de heerlijke en natuurlijk verwerkte bonen perfect rijpen onder de warme zon voordat ze naar de branderij gaan. Om de hele aromatische reis van genot thuis te ervaren, raden we aan de koffiecreatie te bereiden in een piston of, als alternatief, in een volautomatische machine. Drago Mocambo is de traditionele Italiaanse branderij uit Radevormwald, waar de authentieke smaak van het gevarieerde en creatieve assortiment nog steeds vandaan komt. Kwaliteit, traditie, professionaliteit en passie staan voorop bij het internationale familiebedrijf.
Want alleen zo ontstaan unieke creaties die steeds weer nieuwe smaken opwekken. #4 Berliner Kaffeerösterei Siciliaanse espresso: Voor deze Single Origin espresso worden alleen de beste robustabonen uit India gebruikt. Ze zijn afkomstig van directe handel en werden ter plekke in Berlijn geraffineerd met een medium tot donker Weens brandprofiel. De espresso heeft weinig zuur, maar veel zoetheid die doet denken aan melasse. De smaak combineert hazelnoottoetsen met karamel en framboos. Bij nadere inspectie zijn er ook hints van volkoren koekjes en cacaonibs. De German Roasters Guild heeft de espresso in 2019 zelfs bekroond met een gouden medaille. Deze espresso kan het best worden gedronken als een klassieke single of double shot uit een piston. Maar deze Siciliaan werkt ook perfect met een percolator en volautomaat. De particuliere Berliner Kaffeerösterei hecht veel belang aan kwaliteit en duurzaamheid en staat in nauw contact met de koffieboeren van de leverancier. De geïmporteerde ruwe bonen worden verwerkt volgens de kwaliteitsvoorschriften van de German Roasters' Guild. De CO2 die vrijkomt tijdens het brandproces wordt gecompenseerd.
#5Caffè Caimano Espresso Forte: CaffèCaimano 's Espresso Forte is een uitzonderlijk fijne melange van 100% robustabonen. De ruwe bonen worden geraffineerd met behulp van een bijzonder zacht trommelbrandproces van één enkele origine. De smaak van de branding maakt indruk met fijne tonen van pure chocolade en een vleugje honing. Met Caimano's Espresso Forte geniet je van een compromisloze en intense melange die een extreem volle smaak ontwikkelt met een fluweelzachte crèmelaag en slechts zeer subtiele zure tonen.
De espresso is uitstekend geschikt voor zowel de bereiding in pistonmachines als voor je volautomatische koffiemachine. #6 Kaffee Braun Barista: De Barista van Kaffee Braun wordt uitsluitend gemaakt van Indiase robustabonen. De geselecteerde bonen groeien in een UTZ-gecertificeerd teeltgebied; in de tropische Indiase hooglanden, op hoogtes tussen 1100 en 1500 meter, zijn de omstandigheden ideaal voor de koffieteelt. De koffie van hoge kwaliteit bevat bijna geen zuurgraad. Hij is zeer intens en bevat verleidelijke smaken van pure chocolade. Kaffee Braun brandt de bonen zeer donker op een zachte manier. Ze worden langzaam gebrand op lage temperaturen. Hierdoor kunnen bittere stoffen ontsnappen - de smaken ontvouwen zich en harmoniëren uiteindelijk met elkaar. De melange kan worden bereid in een volautomatische machine of een pistonmachine. Hij smaakt even goed als espresso of caffé crème. De koffie is verpakt in een lucht- en smaakdichte vacuümzak.
Kaffee Braun produceert in Duitsland en hecht veel waarde aan een goede kwaliteit en duurzame teelt. (Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarketbehoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving te vervangen door koffies van gelijke of hogere kwaliteit als de koffies in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn).
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.