Biologische espresso proefpakket 750g
€31,49
Bespaar 7%
€33,97
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,29
|
€41,99 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
Ons bereidingsadvies
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Proefpakket: Voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Drie uitstekende biologisch geteelde espresso's: caffè baresi Espresso Biologico, Wittmann Kaffee Nicaragua Bio en Mille Soli Caffè Espresso Bio
- Alle soorten zijn geteeld en gecertificeerd volgens biologische normen
- Perfect geschikt voor alle standaard koffiezetapparaten en volautomaten
Product beschrijving
Net als bij alle andere voedingsmiddelen garandeert de biologische certificering voor koffie ook een streng gecontroleerde teelt volgens ecologische criteria in harmonie met de natuur en een verwerkingsmethode die garandeert dat het eindproduct volledig vrij is van schadelijke stoffen. Wat de koffieteelt betreft, betekent biologisch dat de koffieplanten groeien in gemengde culturen die de bodem losser maken en het risico op erosie verminderen. Een natuurlijke groeiomgeving biedt ook een natuurlijke bescherming tegen ongedierte en onkruid, en daarom worden er geen dubieuze chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen gebruikt.
Op biologische plantages worden alleen natuurlijke meststoffen gebruikt (bijv. koffiekersvervanger). Naast populaire „buren“ op de gemengde plantage, zoals avocado- of grapefruitplanten, spelen schaduwgevende bomen (bijv. bananenbomen) een centrale rol. Ze verminderen de verdamping van water en besparen zo kostbaar water. Zulke schaduwbomen worden tevergeefs gezocht op grootschalige monoculturen omdat ze de industriële oogstmachines in de weg zouden zitten. Bij koffieautomaat koffie komt dus automatisch meer handenarbeid kijken in de hele waardeketen.
Organische koffie wordt ook zorgvuldiger verwerkt, omdat er lagere temperaturen en langere tijdsintervallen worden gebruikt om waardevolle smaken beter te behouden. Al deze factoren resulteren in een hogere prijs, die zich uiteindelijk terugbetaalt. Bij het kopen moet je op zoek gaan naar een zegel van betekenis. Het zeshoekige Duitse biologische keurmerk en het Europese equivalent met een blad en sterren op een groene achtergrond zijn absoluut betrouwbaar. Producten met dit keurmerk zijn onderworpen aan strenge normen en regelmatige inspecties.
Deze certificeringen moeten niet worden verward met het Fairtrade-keurmerk, dat weer betrekking heeft op handel. Je vindt hier op roastmarket ook een proefpakket met uitsluitend fairtrade koffies. In het ideale geval voldoen de koffies zelfs aan beide normen. Ons zorgvuldig geselecteerde proefpakket biologische koffie is ideaal om de populairste biologisch geteelde koffies uit ons assortiment te proeven en is ook een geweldig cadeau-idee voor koffieliefhebbers. De koffies worden geleverd in gemakkelijk te proeven verpakkingen van 250 g als hele bonen, zodat de smaken zo lang mogelijk behouden blijven, en de optimale maling voor de gewenste bereidingswijze kan individueel worden geselecteerd.
#1 caffè baresi Espresso Biologico: De liefde voor espresso van hoge kwaliteit komt tot uiting in deze melange van caffè baresi. Zoals altijd gebruikt de fabrikant alleen bonen uit de beste teeltgebieden ter wereld. In dit geval worden de bonen echter uitsluitend geteeld onder gecontroleerde biologische omstandigheden. Ze komen uit Mexico, Colombia en India, waar ze groeien op hoogtes tussen 950 en 1300 meter. Het is een melange van 70% Arabicas met 30% Robustas van de Canephora variëteit. De espresso heeft een lage zuurgraad en is intens, met tonen van pure chocolade, rietsuiker en cacao. De bonen zijn donker gebrand om deze smaakervaring te creëren. caffè baresi gebruikt het trommelbrandproces, dat als bijzonder zacht wordt beschouwd. In de trommel worden lage temperaturen en een lange brandtijd gecombineerd, zodat de bonen hun volle smaak kunnen ontwikkelen. Bio espresso smaakt het best in zijn pure vorm als espresso, of bereid als café crème. Een portafiltermachine, volautomaat of mokapot zijn hiervoor ideaal. caffè baresi produceert unieke koffiesoorten van topkwaliteit. De passie voor goede koffie begint bij de zorgvuldige selectie van de bonen en loopt door de hele productieketen.
#2 Wittmann Kaffee Nicaragua Bio: Liefhebbers van fijne Arabica koffie zullen blij zijn met Wittmann Kaffee Nicaragua Bio. De Single Origin heeft een donkere espresso- en koffiesmaak met een vrij sterk aroma dat toch genoeg ruimte laat voor de gevarieerde smaak. De hoofdnoot van de creatie onthult heerlijke nuances van fruitige bessen en smaakvolle chocolade. Het profiel wordt afgerond met verfrissende citrusvruchten en een vleugje vanille. De exquise bonen krijgen hun speciale karakter in de heuvels van Nicaragua op 900 tot 1300 meter boven zeeniveau. Daar kunnen ze ideaal rijpen onder biologische omstandigheden op de lokale boerderij onder de warme zon. Voordat de biologische bonen in Duitsland worden geraffineerd, worden ze lokaal verwerkt volgens het washed principe en klaargemaakt voor transport. Zoveel smaakvariëteit vereist ook de juiste bereidingsmethode - de variëteit wordt het best bereid in een filter, zeef of volautomatische machine. Trommelbranden is een traditie bij Rösterei Wittmann. Afhankelijk van de soort groene koffie worden de bonen langzaam geraffineerd op 180°C tot 200°C, wat dankzij het vakmanschap resulteert in een perfect gebrande koffieboon.
#3 Mille Soli Caffè Bio Espresso: De Mille Soli Caffe Bio Espresso is drievoudig gebrand door een meesterbrander in Italië volgens het traditionele trommelbrandproces boven open vuur. Het bijzonder lange proces, van 15 tot 25 minuten, maakt van de Mille Soli een bijzonder milde espresso. Zorgvuldig geselecteerde 100 procent biologische Arabica en Robusta bonen vormen deze harmonieuze espresso koffie, een espresso van de hoogste biologische standaard! Fijne fruitige tonen van donkere bessen en karamel kenmerken de smaakbeleving. De espresso heeft ook nootachtige en chocoladeachtige nuances. We raden aan om hem te bereiden in een portafiltermachine, percolator, volautomaat of French Press. Als merk van Caffè Cultura zorgt Mille Soli al meer dan 100 jaar voor absoluut koffiegenot en staat het vooral voor traditionele Italiaanse koffie. Caffè Cultura heeft al vele prijzen gewonnen, waaronder de Top100 Award 2020.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffiesoorten zonder voorafgaande kennisgeving te vervangen door koffiesoorten van gelijke of hogere kwaliteit als de koffiesoorten in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn.)
Op biologische plantages worden alleen natuurlijke meststoffen gebruikt (bijv. koffiekersvervanger). Naast populaire „buren“ op de gemengde plantage, zoals avocado- of grapefruitplanten, spelen schaduwgevende bomen (bijv. bananenbomen) een centrale rol. Ze verminderen de verdamping van water en besparen zo kostbaar water. Zulke schaduwbomen worden tevergeefs gezocht op grootschalige monoculturen omdat ze de industriële oogstmachines in de weg zouden zitten. Bij koffieautomaat koffie komt dus automatisch meer handenarbeid kijken in de hele waardeketen.
Organische koffie wordt ook zorgvuldiger verwerkt, omdat er lagere temperaturen en langere tijdsintervallen worden gebruikt om waardevolle smaken beter te behouden. Al deze factoren resulteren in een hogere prijs, die zich uiteindelijk terugbetaalt. Bij het kopen moet je op zoek gaan naar een zegel van betekenis. Het zeshoekige Duitse biologische keurmerk en het Europese equivalent met een blad en sterren op een groene achtergrond zijn absoluut betrouwbaar. Producten met dit keurmerk zijn onderworpen aan strenge normen en regelmatige inspecties.
Deze certificeringen moeten niet worden verward met het Fairtrade-keurmerk, dat weer betrekking heeft op handel. Je vindt hier op roastmarket ook een proefpakket met uitsluitend fairtrade koffies. In het ideale geval voldoen de koffies zelfs aan beide normen. Ons zorgvuldig geselecteerde proefpakket biologische koffie is ideaal om de populairste biologisch geteelde koffies uit ons assortiment te proeven en is ook een geweldig cadeau-idee voor koffieliefhebbers. De koffies worden geleverd in gemakkelijk te proeven verpakkingen van 250 g als hele bonen, zodat de smaken zo lang mogelijk behouden blijven, en de optimale maling voor de gewenste bereidingswijze kan individueel worden geselecteerd.
#1 caffè baresi Espresso Biologico: De liefde voor espresso van hoge kwaliteit komt tot uiting in deze melange van caffè baresi. Zoals altijd gebruikt de fabrikant alleen bonen uit de beste teeltgebieden ter wereld. In dit geval worden de bonen echter uitsluitend geteeld onder gecontroleerde biologische omstandigheden. Ze komen uit Mexico, Colombia en India, waar ze groeien op hoogtes tussen 950 en 1300 meter. Het is een melange van 70% Arabicas met 30% Robustas van de Canephora variëteit. De espresso heeft een lage zuurgraad en is intens, met tonen van pure chocolade, rietsuiker en cacao. De bonen zijn donker gebrand om deze smaakervaring te creëren. caffè baresi gebruikt het trommelbrandproces, dat als bijzonder zacht wordt beschouwd. In de trommel worden lage temperaturen en een lange brandtijd gecombineerd, zodat de bonen hun volle smaak kunnen ontwikkelen. Bio espresso smaakt het best in zijn pure vorm als espresso, of bereid als café crème. Een portafiltermachine, volautomaat of mokapot zijn hiervoor ideaal. caffè baresi produceert unieke koffiesoorten van topkwaliteit. De passie voor goede koffie begint bij de zorgvuldige selectie van de bonen en loopt door de hele productieketen.
#2 Wittmann Kaffee Nicaragua Bio: Liefhebbers van fijne Arabica koffie zullen blij zijn met Wittmann Kaffee Nicaragua Bio. De Single Origin heeft een donkere espresso- en koffiesmaak met een vrij sterk aroma dat toch genoeg ruimte laat voor de gevarieerde smaak. De hoofdnoot van de creatie onthult heerlijke nuances van fruitige bessen en smaakvolle chocolade. Het profiel wordt afgerond met verfrissende citrusvruchten en een vleugje vanille. De exquise bonen krijgen hun speciale karakter in de heuvels van Nicaragua op 900 tot 1300 meter boven zeeniveau. Daar kunnen ze ideaal rijpen onder biologische omstandigheden op de lokale boerderij onder de warme zon. Voordat de biologische bonen in Duitsland worden geraffineerd, worden ze lokaal verwerkt volgens het washed principe en klaargemaakt voor transport. Zoveel smaakvariëteit vereist ook de juiste bereidingsmethode - de variëteit wordt het best bereid in een filter, zeef of volautomatische machine. Trommelbranden is een traditie bij Rösterei Wittmann. Afhankelijk van de soort groene koffie worden de bonen langzaam geraffineerd op 180°C tot 200°C, wat dankzij het vakmanschap resulteert in een perfect gebrande koffieboon.
#3 Mille Soli Caffè Bio Espresso: De Mille Soli Caffe Bio Espresso is drievoudig gebrand door een meesterbrander in Italië volgens het traditionele trommelbrandproces boven open vuur. Het bijzonder lange proces, van 15 tot 25 minuten, maakt van de Mille Soli een bijzonder milde espresso. Zorgvuldig geselecteerde 100 procent biologische Arabica en Robusta bonen vormen deze harmonieuze espresso koffie, een espresso van de hoogste biologische standaard! Fijne fruitige tonen van donkere bessen en karamel kenmerken de smaakbeleving. De espresso heeft ook nootachtige en chocoladeachtige nuances. We raden aan om hem te bereiden in een portafiltermachine, percolator, volautomaat of French Press. Als merk van Caffè Cultura zorgt Mille Soli al meer dan 100 jaar voor absoluut koffiegenot en staat het vooral voor traditionele Italiaanse koffie. Caffè Cultura heeft al vele prijzen gewonnen, waaronder de Top100 Award 2020.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffiesoorten zonder voorafgaande kennisgeving te vervangen door koffiesoorten van gelijke of hogere kwaliteit als de koffiesoorten in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn.)
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.