Murnauer San Miguel Guatemala
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig, Nootachtig, Chocolade, Zoetig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Filterkoffie
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- 100% Arabica bonen van de Caturra, Bourbon variëteit
- De bonen komen uit Anigua in Guatemala
- De koffie heeft een volle body met een zeer milde zuurgraad
- Heeft een veelzijdige smaak van vanille, hazelnoot en witte chocolade
- Bereiding aanbevolen als filterkoffie, in een volautomaat of in een pistonmachine
Product beschrijving
De „San Miguel Guatemala“ koffie van Murnauer bestaat uit 100% Arabica bonen en groeit in het hooggebergte van Guatemala, in de „Aniqua“ regio. De vulkanen daar, waarvan sommige actief zijn, verrijken de toch al voedselrijke grond nog meer. Dit is ook merkbaar in de smaak van de Arabica bonen van de „Caturra, Bourbon; variëteit: Een intense smaak, een volle body en een milde zuurgraad maken deze koffie onweerstaanbaar. De intense vanilletonen met een vleugje witte chocolade zullen elke liefhebber van een milde, aromatische smaak overtuigen. De kers op de taart van „San Miguel“ is een sterke hazelnootsmaak, die zorgt voor een zekere kruidigheid en een smaakkick. Om de San Miguel zich bijzonder goed te laten ontwikkelen, raden we aan om hem te bereiden als filterkoffie, in een volautomatische machine of in een pistonmachine. De koffieplantage wordt gerund door de familie Falla in een natuurreservaat op de hellingen van de Acatenago vulkaan, nu in de 4e generatie. De uitstekende kwaliteit van hun koffie is meerdere malen erkend met de „Cup of Excellence“ award;
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.