Murnauer Los Yaneshas Peru Bio
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Nootachtig, Chocolade, Zoetig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Filterkoffie
French Press
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Biologisch gecertificeerde 100% Arabica koffie
- Zachte bijtonen van melkchocolade, tijm en een vleugje ahornsiroop
- Single Origin koffie uit de Peruaanse Andes, traditioneel verbouwd en nat verwerkt door het inheemse Yanesha volk
- Met een perfect brandprofiel
- profiel en geschikt voor bereiding in alle standaard koffiezetapparaten
- De Murnauer Kaffeerösterei legt de nadruk op de duurzame productie van koffie
Product beschrijving
Los Yaneshas koffie dankt zijn bijzondere naam aan het inheemse Yanesha volk, dat al meer dan 5000 jaar koffieplanten verbouwt in de weelderige, groene maar ontoegankelijke tropische wouden van de Peruaanse Andes. De speciale Arabica bonen worden met de hand geoogst en traditioneel nat verwerkt voordat ze rechtstreeks en eerlijk worden verhandeld in de branderij van Murnauer. Daar worden ze voorzichtig verfijnd in een trommelbranderij met een perfect geharmoniseerd brandprofiel. Het resultaat is een uitstekende Single Origin koffie met aromatische hints van cacao en hazelnoot, vergezeld van zachte tonen die doen denken aan melkchocolade. Ahornsiroop is nog steeds duidelijk aanwezig in de afdronk voordat de volle en romige body een blijvend, aangenaam mondgevoel achterlaat. De gecertificeerde biologische Los Yaneshas smaakt het beste als Schümli koffie of als Café Crème. De verpakking bevat 250g of 1kg koffie. De Murnauer Kaffeerösterei is geworteld in de koffiepassie van eigenaar Thoams Eckel, die in 2004 met zijn project begon. In 2015 werd zijn branderij geëerd als beste branderij van het jaar door het tijdschrift Crema.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.