Murnauer Kaffa Ethiopië Biologisch
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig, Nootachtig, Zoetig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
AeroPress
Percolator
French Press
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Single Origin Arabica koffie van de Heirloom variëteit
- Sappige, fruitige smaak met tonen van rode bosvruchten, milde, pittige boshoning en karamelzoetheid
- Biologisch gecertificeerde en fairtrade koffie uit de Kaffa regio in Ethiopië
- Perfect voor pistons, volautomaten, French Press of percolators
- Het enthousiasme voor geselecteerde, uitstekende koffie zit in de familie bij koffiebranderij Murnauer
Product beschrijving
De hoogwaardige Arabica bonen van de Heirloom variëteit van deze eersteklas Single Origin koffie komen uit de Kaffa regio in Ethiopië, die in 2010 werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. De koffie is biologisch gecertificeerd en wordt eerlijk verhandeld. De smaak weerspiegelt duidelijk zijn oorsprong: een wilde koffie met sappige, fruitige tonen van rode bosvruchten, licht wrange boshoning en karamelzoetheid. De espresso wordt afgerond met delicaat kruidige en melkchocoladetonen. De harmonieuze body zorgt voor een aangename sensatie in de mond en laat een langdurige nasmaak achter. Wij adviseren de bereiding in een portafilter, volautomaat, met een percolator of met een French Press. De koffie is ook ideaal als basis voor mixdrankjes op basis van melk. De levering omvat 250g of 1kg hele bonen. De Murnauer Kaffeerösterei is geworteld in de passie voor koffie van eigenaar Thomas Eckel, die in 2004 met zijn project begon. In 2015 werd zijn branderij door het tijdschrift Crema uitgeroepen tot beste branderij van het jaar.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.