Murnauer Bio Espresso Canephora
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Chocolade
verscheidenheid
Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Biologische single origin Robusta met een sterk karakter (exclusief verkrijgbaar bij roastmarket)
- Intense tonen van mout en chocolade
- Geteeld volgens biologische criteria in de Indiase regio Kerala
- Geeft gemengde melkdranken een heel bijzondere smaak
- Murnauer werd in 2015 door het gerenommeerde tijdschrift Crema uitgeroepen tot roasterij van het jaar en produceert sinds 2019 klimaatneutraal
.
Product beschrijving
Bio espresso is een van de nieuwe samenwerkingen tussen de gerenommeerde Murnauer Kaffeerösterei en roastmarket. Met deze exclusieve biologische Single Origin Robusta speelt Murnauer in op een trend die de laatste tijd steeds populairder wordt in de koffiewereld: Pure Robusta koffie. In plaats van Robusta bonen te zien als inferieure groene koffiesoorten die alleen maar worden gemengd - als dat al gebeurt - trekken pure Canephora koffiesoorten de laatste tijd veel meer aandacht. De groene bonen die in deze espresso worden gebruikt, zijn een kruising tussen twee Coffea Canephora variëteiten: Congensis en Robusta - afgekort CxR. Deze groeien op ongeveer 1.200 meter boven zeeniveau in de regio Kerala in India, waar ze worden verbouwd en verwerkt onder gecontroleerde biologische omstandigheden. De Beierse branderij Murnauer am Staffelsee verfijnt de CxR bonen vervolgens met een donkere Full City Roast, die de zuurgraadstructuren breekt en tot een minimum beperkt. Wat overblijft zijn de extreem intense tonen van chocolade en mout die de smaak van deze espresso bepalen. Bio espresso smaakt heerlijk als een sterke single shot, maar is ook ideaal voor allerlei creaties met melk, waaraan hij zijn eigen unieke smaak geeft dankzij zijn atypische karakter. Ideaal voor pistonmachines en volautomatische machines. De levering omvat 250g of 1kg hele bonen, die geleverd worden in een zakje met smaakbescherming. Omdat dit een exclusieve samenwerking is, is de Murnauer bio espresso Canephora alleen hier verkrijgbaar op roastmarket. Het succes van de Murnauer Kaffeerösterei is gebaseerd op de passie voor koffie van eigenaar Thoams Eckel, die in 2004 met dit project begon. In 2015 werd zijn branderij door het tijdschrift Crema erkend als beste branderij van het jaar. De branderij is sinds 2019 klimaatneutraal.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.