moxxa caffè Espresso zonder cafeïne Bio 250g
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
Tamelijk sterk
Kleine
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Single Origin Arabica Cafeïnevrije Espresso
- Dichte body met veel zoetheid en tonen van druiven en noten
- Zacht gedecafeïneerde Arabica uit het hoogland van Mexico (Zwitsers waterproces)
- Perfect om cafeïnevrij van te genieten met een portafilter, volautomatische machine of mokka-stoofpot
- moxxa caffè betrekt zijn groene koffiesoorten uitsluitend via directe handel Perfect
- om cafeïnevrij van te genieten met een piston, volautomaat of mokka-apparaat
Product beschrijving
Alles wat een echt goede espresso maakt - behalve cafeïne. Deze single-origin biologische Arabica espresso van moxxa caffè is gemaakt van de beste Arabica bonen uit de hooglanden van Mexico. Hij wordt gekenmerkt door een dichte body en veel zoetheid, die doet denken aan rijpe druiven. Er zijn tonen van noten in de afdronk, waardoor deze espresso een waar feest voor de zintuigen is. Het cafeïnegehalte ligt onder de 0,1% restgehalte die de EU-norm voorschrijft. Er is gebruik gemaakt van het bijzonder smaakvriendelijke Swiss Water proces.
In het decafeïnatieproces dat eind jaren 1970 werd ontwikkeld, worden de groene ruwe bonen eerst behandeld met heet water totdat alle cafeïne en andere vaste bestanddelen eruit zijn opgelost. Deze eerste partij wordt dan weggegooid, maar het water met de opgeloste cafeïne wordt bewaard en in de volgende stap door actieve koolfilters geleid, waar alleen de cafeïnemoleculen worden verwijderd. Het nu cafeïnevrije water bevat echter nog steeds de opgeloste koffiecomponenten met de smaakbepalende ingrediënten. In de tweede stap worden nieuwe ruwe bonen toegevoegd in een soortgelijk filterapparaat, waarbij dit keer alleen de cafeïne wordt opgelost en de aromastoffen in de koffie achterblijven. Na het drogen blijft er groene rauwe arabica over met een volle smaak maar zonder cafeïne. Dit proces is heel voorzichtig en levert soms de beste resultaten op wat betreft smaakbehoud in cafeïnevrije koffies, maar vanwege de grote inspanning die ermee gemoeid is, zijn er maar een paar plaatsen in de wereld die deze methode gebruiken.
De espresso zonder cafeïne van moxxa is daarom een echte specialiteit die espressofans het volledige smaakpalet biedt. Geschikt voor de piston, volautomaten en de mokapot. Puur en met (plantaardige) melk, een vol smaakgenot. Het idee en de filosofie achter moxxa caffè zijn ontstaan na een bezoek aan de Jamteletic koffiecoöperatie in de hooglanden van Chiapas/Mexico in 2008. Sindsdien betrekt de in Keulen gevestigde specialiteitsbranderij haar groene koffie uitsluitend rechtstreeks van de producenten - zonder tussenpersonen en tegen eerlijke prijzen. Alle koffiesamenstellingen van moxxa dragen de namen van de boeren en coöperaties die verantwoordelijk zijn voor het ruwe product. Dit garandeert niet alleen volledige transparantie voor de eindconsument, maar erkent ook het werk van de mensen aan het begin van de waardeketen.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.