moxxa caffè Espresso Xeputul Guatemala Bio 250g
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
Intensief
Veel
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Special Edition Bio Arabica Espresso (Single Origin)
- Scherpe tonen van zwarte bessen, vergezeld van fijne vanillesmaken
- Caturra en Bourbon Arabica's van Juan Marroquin uit Xeputul in de Quiché regio van Guatemala.
- in Guatemala
- Zeer harmonieus met melk of haverdrank
- moxxa caffè betrekt zijn groene koffies uitsluitend via directe handel
Product beschrijving
Xeputul is de naam van de woonplaats van Juan Marroquin, die de Arabica variëteiten Caturra en Bourbon die voor deze espresso worden gebruikt, verbouwt op zijn boerderij in de Quiché regio op een hoogte van ongeveer 1700 meter boven zeeniveau. Juan's rustige plantages worden gekenmerkt door een grote biodiversiteit en een strenge teelt volgens biologische criteria. Citroen- en sinaasappelbomen en pacaja-palmen zorgen voor de schaduw die de Arabica-planten dringend nodig hebben voor een optimale groei.
Juan en zijn team plukken de koffiebessen met de hand, ontpulpen ze en laten ze vervolgens nat fermenteren voordat ze naar de FECCEG (Federación Cormercializadora De Café Especial de Guatemala) worden gestuurd. De vereniging voor de marketing van speciale koffie in Guatemala pelt de bonen, sorteert ze op kwaliteit en verpakt ze uiteindelijk voor de export. Eenmaal aangekomen bij moxxa in Keulen worden de ruwe arabica's verfijnd in een trommelbrander met een medium espressobrandprofiel en vervolgens gemengd. Het resultaat is een espresso die echt in de smaak valt: uitgesproken fruitige tonen die doen denken aan verse zwarte bessen gaan gepaard met een fijne vanillesmaak. Een espresso van topkwaliteit die perfect werkt in een piston, volautomaat of mokka-apparaat en uitstekend is als cappuccino of Flat White met melk of havermout.
Het idee en de filosofie achter moxxa caffè zijn ontstaan na een bezoek aan de Jamteletic koffiecoöperatie in de hooglanden van Chiapas/Mexico in 2008. Sindsdien betrekt de in Keulen gevestigde specialiteitsbranderij haar groene koffies uitsluitend rechtstreeks van de producenten - zonder tussenpersonen en tegen eerlijke prijzen. Alle koffiesamenstellingen van moxxa dragen de namen van de boeren en coöperaties die verantwoordelijk zijn voor het ruwe product. Dit garandeert niet alleen volledige transparantie voor de eindconsument, maar erkent ook het werk van de mensen aan het begin van de waardeketen.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.