Mount Hagen Peru Koffie Biologisch
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
2 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Licht
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Nootachtig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Filterkoffie
French Press
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Mount Hagen Peru koffie is gemaakt van 100% Arabicas
- De koffie heeft een ronde smaak met tonen van hazelnoot en chocolade
- De bonen zijn afkomstig van een Demeter-gecertificeerde plantage in Peru en worden eerlijk verhandeld
- French Press, handfilters of filterkoffiemachines zijn geschikt voor bereiding, handfilters of filterkoffiemachines
- Mount Hagen legt de nadruk op biologische teeltomstandigheden en eerlijke handel met kleine boeren
Product beschrijving
De koffie Peru van Mount Hagen bestaat voor 100 procent uit hoogwaardige arabicabonen. Het is Single Origin koffie van de kleine boerderij "La Chacra D'Dago" in Peru. De boer verbouwt al biologische koffie sinds 2005 en de plantage is sinds 2011 officieel Demeter gecertificeerd. De bonen groeien er op 1300 meter hoogte en worden met de hand geplukt. De smaak van de koffie is mild en rond, met tonen van chocolade en hazelnoot en een lichte zoetheid. Hij bevat weinig zuur. De hoogwaardige bonen worden nat verwerkt voordat ze worden gebrand. Mount Hagen brandt in de trommel. Trommelroosteren is een langzaam proces dat bijzonder zacht is voor de bonen. Alle smaken kunnen zich optimaal ontwikkelen bij een temperatuur van 200° Celsius. De bonen worden vervolgens medium-fijn gemalen en zijn geschikt voor bereiding in een French Press, handfilter of filtermachine. Het bedrijf Mount Hagen zet zich in voor eerlijke handelsvoorwaarden en biologische teelt.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.