Mount Hagen Crema Barista Biologisch 500g
€13,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,20
|
€27,98 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Nootachtig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Elegante en volle biologische Cafe Crema gemaakt van Arabica's van hoge kwaliteit
- Citrustonen met een lage zuurgraad
- Bonen van biologische teelt en fair trade met coöperaties uit Papoea-Nieuw-Guinea, Peru en Honduras
- Speciaal ontwikkeld voor bereiding in een piston
- Mount Hagen koopt alleen fair trade koffie in
Product beschrijving
De Mount Hagen Crema Barista maakt indruk met zijn verfijnde elegantie en complexiteit. Strikt genomen is het een blend van biologische Arabica bonen die tegen eerlijke voorwaarden zijn ingekocht bij de HOAC-coöperaties in Papoea-Nieuw-Guinea, Atahualpa in Peru en San Antonio in Honduras. Geen van de Arabica's groeit onder de 1300 meter boven zeeniveau, wat een langzame groei en dus een complexe smaak belooft. Daarnaast wordt er bij alle 3 de coöperaties zorgvuldig met de hand geoogst en geoogst. Om de beste resultaten uit de hoogwaardige grondstof te halen, brandt Mount Hagen de koffie donker, d.w.z. tussen 16 en 18 minuten op maximaal 200°C in een traditionele trommelbrander. De afgewerkte koffie heeft een volle, bijna weelderige body die zorgt voor een aangenaam mondgevoel. Er zitten delicate citrustonen in de smaak, maar zonder dat de koffie veel zuurgraad heeft. Crema Barista Bio is speciaal ontwikkeld voor de portafilter en wordt als hele boon geleverd in een aromatischere, aluminiumvrije verpakking van 500 gram. Mount Hagen betrekt uitsluitend fairtrade koffie en steunt zo de kleine koffieboeren in de landen van herkomst.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.