Mount Hagen Arabica koffie cafeïnevrij biologisch
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
2 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Licht
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Fruitig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Filterkoffie
French Press
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Biologische cafeïnevrije arabica koffie van Mount Hagen met natuurlijk koolzuur uit de bron
- De koffie bevat nootachtige en kruidige nuances en een lichte zuurgraad
- De bonen zijn afkomstig van biologische plantages op 1300 meter hoogte in Papoea-Nieuw-Guinea, Peru en Honduras
- French Press, handfilters of filterkoffiemachines zijn geschikt voor de bereiding
- De koffiefabrikant Mount Hagen ondersteunt biologische plantages en eerlijke handel met kleine boeren
Product beschrijving
De cafeïnevrije biologische Arabica koffie van Mount Hagen wordt gemaakt van 100% Arabica bonen. De bonen komen uit Papoea-Nieuw-Guinea, Peru en Honduras, waar ze worden verbouwd op gecontroleerde biologische plantages. Deze bevinden zich op een optimale hoogte van 1300 meter. Ze worden met de hand geselecteerd en geplukt. Qua smaak bevat de milde filterkoffie lichte, harmonieuze zuren en nootachtige nuances. Er kristalliseren zich ook kruidige tonen. De koffie wordt nat verwerkt voordat hij wordt gebrand. Hij wordt op de traditionele manier in de trommel gebrand en cafeïnevrij gemaakt in Mount Hagen in Duitsland. Het trommelbrandproces is zacht voor de boon, met een brandtijd van 12 tot 14 minuten waardoor alle smaken zich kunnen ontwikkelen. Bereiding is mogelijk met alle bereidingswijzen voor filterkoffie. Een French Press, handfilter of filterkoffiemachine zijn allemaal geschikt. De gemalen koffie is verpakt in een softpack. Het Fairtrade zegel siert de verpakking. Mount Hagen hecht veel waarde aan biologische teelt en eerlijke handelsvoorwaarden. Daarom werkt het bedrijf graag samen met kleine boeren.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.