Mount Hagen Arabica Koffie Biologisch 250g
€7,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,22
|
€31,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
2 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Licht
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Nootachtig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Cold Brew
Filterkoffie
French Press
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Biologische hoogland Arabica koffie van Mount Hagen
- De koffie bevat nootachtige en kruidige nuances en een lichte zuurgraad
- De bonen zijn afkomstig van kleine plantages in Papoea-Nieuw-Guinea, Peru en Honduras
- French Press, handfilters of filterkoffiemachines zijn geschikt voor de bereiding
- De koffiefabrikant Mount Hagen ondersteunt biologische plantages en eerlijke handel met kleine boeren
Product beschrijving
Deze Mount Hagen koffiesoort wordt gemaakt van biologische Arabica bonen uit verschillende landen van herkomst. De bonen komen uit Papoea-Nieuw-Guinea, Peru en Honduras. Daar groeien ze op 1300 meter hoogte op gecontroleerde biologische plantages. Ze worden met de hand geselecteerd en geplukt. De milde koffie bevat nootachtige nuances, kruidige noten en een lichte, harmonieuze zuurgraad. De bonen worden nat verwerkt voordat ze worden gebrand. Het branden gebeurt in de trommel op een licht brandniveau. Het trommelbrandproces is bijzonder zacht voor de bonen - door de langzame brandtijd van 12 tot 14 minuten kunnen alle smaken zich ontwikkelen. French Press handfilters of een filterkoffiemachine worden aanbevolen om de koffie te bereiden. De 250 gram is verpakt in een softpack. Deze verpakking is voorzien van het Naturland en Fair Trade keurmerk. Mount Hagen zet zich in voor de uitbreiding van biologische plantages in Papoea-Nieuw-Guinea. Het bedrijf ondersteunt ook eerlijke handel met kleine koffieboeren.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.