Mokaflor Caffè Giusto Bio
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
Medium
Kleine
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Verfijnde bio espresso met 90% Arabica's (Bourbon Caturra en Caturra Castillo-Bourbon) en 10% Robusta
- Smaken van hazelnoot en fijne vanille
- Ruwe bonen zijn afkomstig van biologische teelt in Mexico, Colombia en Indonesië
- Eerlijk verhandeld
- Uitgekiend, single-origin brandproces
Product beschrijving
"Giusto" kan vanuit het Italiaans grofweg vertaald worden als "precies goed". Je kunt dus zeker niet de fout ingaan met deze fijn uitgebalanceerde bio espresso. Hier komt 90% van de beste Arabicas van de Bourbon Caturra variëteit uit Mexico en Castillo Castillo uit Colombia (beide gewassen en verwerkt) samen met 10% pittige Robustas uit Indonesië (natuurlijk verwerkt). Alle soorten zijn biologisch geteeld en eerlijk verhandeld. Vervolgens kiest Mokaflor, net als voor al zijn koffiemelanges, voor het complexere maar lonende single-origin brandproces. Dit betekent dat alle variëteiten individueel worden verfijnd met een perfect geharmoniseerd brandprofiel en pas daarna worden gemengd. Het eindresultaat is een milde espresso met een fijne zuurgraad en smaakaccenten van hazelnoot en vanille. Hij komt het best tot zijn recht in een piston of volautomaat. De koffiebranderij Mokaflor is een familiebedrijf uit het hart van Florence dat al meerdere generaties bestaat. Alle koffies worden hier gebrand in een traditionele trommelbrander met bonen van één origine en gemelangeerd volgens beproefde en geteste recepten.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.