Melitta® Manufaktur Bremen Tanzania Single Origin Boerenkoffie 250g
€8,49
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,24
|
€33,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Fruitig, Groen/groente
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Filterkoffie
French Press
Korte beschrijving
- De specialiteitskoffie kreeg een score van 83 volgens het SCA Cupping Protocol
- De bonen van de Single Origin koffie werden verbouwd op de Lunji Estate boerderij in Tanzania
- Bijzonder fruitige nuances en theetonen, die doen denken aan de smaak van lychee, zwarte thee en abrikoos
- De bonen worden langzaam en zacht gebrand volgens het traditionele proces van langetermijnbranding met trommels
- De bonen worden volgens hoge normen gebrand in de Melitta® Manufaktur in Bremen
Product beschrijving
In 1995 namen Clemens Maier en Thomas Plattner de boerderij Lunji Estate over, die al tientallen jaren verlaten was. Het ligt in de zuidelijke hooglanden van Tanzania, in de regio Mbeya Peak, en beslaat ongeveer 85 hectare. De koffieplanten worden geteeld op een hoogte van 1.500 tot 1.700 meter en vervolgens met grote zorg gewassen, verwerkt en in de zon gedroogd door Clemens en Thomas. Het gunstige klimaat en de combinatie van de verschillende verwerkingsmethoden geven de koffiespecialiteit tonen van lychee, zwarte thee en abrikoos.
De Melitta® Kaffee is het resultaat van een gepassioneerde liefde voor koffie! De fabriek werd in 2020 opgericht door ervaren Melitta®; medewerkers. Sindsdien worden hier elke dag unieke koffiespecialiteiten gemaakt van de beste groene koffies, die bijzonder zacht worden gebrand met behulp van een combinatie van traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. De aandacht voor detail en het enthousiasme voor koffie zijn duidelijk zichtbaar in elk limited edition product!
De Melitta® Kaffee is het resultaat van een gepassioneerde liefde voor koffie! De fabriek werd in 2020 opgericht door ervaren Melitta®; medewerkers. Sindsdien worden hier elke dag unieke koffiespecialiteiten gemaakt van de beste groene koffies, die bijzonder zacht worden gebrand met behulp van een combinatie van traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. De aandacht voor detail en het enthousiasme voor koffie zijn duidelijk zichtbaar in elk limited edition product!
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.