Melitta® Manufaktur Bremen proefpakket 1kg
€29,99
Bespaar 7%
€32,47
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,21
|
€29,99 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Fruitig, Groen/groente, Chocolade, Vanille
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Filterkoffie
French Press
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Inbegrepen zijn drie verschillende koffiespecialiteiten van Melitta® Kaffee: 1x 250g Tanzania, 1x 250g El Salvador en 1x 500g Caffè Crema
- De koffiespecialiteiten hebben speciale smaakkenmerken, herkenbaar aan de respectievelijke SCA-score op de verpakking
- De bonen worden langzaam en zacht gebrand volgens het traditionele proces van langdurig roosteren in trommels
- De bonen worden volgens hoge normen gebrand in de Melitta® Manufaktur Bremen
Product beschrijving
Voor iedereen die nog op zoek is naar zijn nieuwste favoriete koffie en zich wil onderdompelen in de wereld van Arabica-genot, presenteren we het Melitta®; Manufaktur proefpakket. Het draait allemaal om de koningin van de koffiebonen - de Arabica-boon. Kenners kennen zijn verscheidenheid aan smaken en zijn zeer speciale smaak, dus hij vindt altijd zijn weg naar het kopje. Het zijn immers vaak de kleine verschillen in teelt en branding die zorgen voor de fijnste nuances in smaak en aroma, en daarom heeft elke creatie een ander profiel - probeer het zelf. Voor je eigen ontdekkingsreis bevat het proefpakket drie onvergelijkbare creaties uit het Melitta®; Manufaktur assortiment. Het proefpakket bevat: Manufaktur-Kaffee Tanzania, Manufaktur-Kaffee El Salvador en Manufaktur-Kaffee Caffè Crema.
De Melitta®; Kaffee is het resultaat van een gepassioneerde liefde voor koffie! De fabriek werd in 2020 opgericht door ervaren Melitta®; medewerkers. Sindsdien worden hier elke dag unieke koffiespecialiteiten gemaakt van de beste groene koffies, die bijzonder zacht worden gebrand met behulp van een combinatie van traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. De aandacht voor detail en het enthousiasme voor koffie zijn duidelijk zichtbaar in elk limited edition product!
#1 Melitta®; Manufaktur-Kaffee Tanzania: In 1995 namen Clemens Maier en Thomas Plattner de boerderij Lunji Estate over, die er al tientallen jaren verlaten bij lag. Het ligt in de zuidelijke hooglanden van Tanzania, in de regio Mbeya Peak, en beslaat ongeveer 85 hectare. De koffieplanten worden geteeld op een hoogte van 1.500 tot 1.700 meter en vervolgens met grote zorg gewassen, verwerkt en in de zon gedroogd door Clemens en Thomas. Het gunstige klimaat en de combinatie van de verschillende verwerkingsmethoden geven de koffiespecialiteit tonen van lychee, zwarte thee en abrikoos.
#2 Melitta®; Manufaktur-Kaffee El Salvador: De bonen van de Single Origin boerenkoffie komen van de Finca El Carmen, die in El Salvador ligt. De koffie wordt daar door de familie van Luis Christiani verbouwd in de Chinchontepec regio onder de beste klimatologische omstandigheden. Door de teelt op een hoogte van 1.500 tot 1.700 meter en de natural processing ontwikkelt deze „El Salvador“ unieke aroma's. De zoete tonen van deze koffie doen denken aan melkchocolade en vanille en worden heerlijk aangevuld met een fruitige bijsmaak van peer. Melitta® Manufaktur Bremen heeft een passie voor exquise koffies en elk limited edition product heeft aandacht voor detail.
#3 Melitta®; Melitta® Kaffee Caffè Crema: Het samenspel van bonen uit Brazilië, Colombia en Äthiopië creëert een ongewoon maar harmonieus smaakprofiel. De Braziliaanse koffies groeien in de glooiende heuvels van de Cerrado en Mogiana regio's op 850 tot 1.250 meter boven zeeniveau en hun natural processing zorgt voor een aangenaam nootachtige basisnoot. In Colombia wordt de koffie verbouwd op hoogtes tussen 1300 en 1900 meter. Deze koffie wordt gewassen en brengt tonen van rood fruit en een lichte zoetheid. De derde koffie in deze blend is een äthiopische Sidamo, die wordt verbouwd op hoogtes van 1.200 tot 1.800 meter. Deze verrijkt de koffie met florale tonen. Het smaakprofiel van hazelnoten, rode bessen en jasmijn zorgt samen voor een zeer harmonieus totaalbeeld.
De Melitta®; Kaffee is het resultaat van een gepassioneerde liefde voor koffie! De fabriek werd in 2020 opgericht door ervaren Melitta®; medewerkers. Sindsdien worden hier elke dag unieke koffiespecialiteiten gemaakt van de beste groene koffies, die bijzonder zacht worden gebrand met behulp van een combinatie van traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. De aandacht voor detail en het enthousiasme voor koffie zijn duidelijk zichtbaar in elk limited edition product!
#1 Melitta®; Manufaktur-Kaffee Tanzania: In 1995 namen Clemens Maier en Thomas Plattner de boerderij Lunji Estate over, die er al tientallen jaren verlaten bij lag. Het ligt in de zuidelijke hooglanden van Tanzania, in de regio Mbeya Peak, en beslaat ongeveer 85 hectare. De koffieplanten worden geteeld op een hoogte van 1.500 tot 1.700 meter en vervolgens met grote zorg gewassen, verwerkt en in de zon gedroogd door Clemens en Thomas. Het gunstige klimaat en de combinatie van de verschillende verwerkingsmethoden geven de koffiespecialiteit tonen van lychee, zwarte thee en abrikoos.
#2 Melitta®; Manufaktur-Kaffee El Salvador: De bonen van de Single Origin boerenkoffie komen van de Finca El Carmen, die in El Salvador ligt. De koffie wordt daar door de familie van Luis Christiani verbouwd in de Chinchontepec regio onder de beste klimatologische omstandigheden. Door de teelt op een hoogte van 1.500 tot 1.700 meter en de natural processing ontwikkelt deze „El Salvador“ unieke aroma's. De zoete tonen van deze koffie doen denken aan melkchocolade en vanille en worden heerlijk aangevuld met een fruitige bijsmaak van peer. Melitta® Manufaktur Bremen heeft een passie voor exquise koffies en elk limited edition product heeft aandacht voor detail.
#3 Melitta®; Melitta® Kaffee Caffè Crema: Het samenspel van bonen uit Brazilië, Colombia en Äthiopië creëert een ongewoon maar harmonieus smaakprofiel. De Braziliaanse koffies groeien in de glooiende heuvels van de Cerrado en Mogiana regio's op 850 tot 1.250 meter boven zeeniveau en hun natural processing zorgt voor een aangenaam nootachtige basisnoot. In Colombia wordt de koffie verbouwd op hoogtes tussen 1300 en 1900 meter. Deze koffie wordt gewassen en brengt tonen van rood fruit en een lichte zoetheid. De derde koffie in deze blend is een äthiopische Sidamo, die wordt verbouwd op hoogtes van 1.200 tot 1.800 meter. Deze verrijkt de koffie met florale tonen. Het smaakprofiel van hazelnoten, rode bessen en jasmijn zorgt samen voor een zeer harmonieus totaalbeeld.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.