Melitta® Manufaktur Bremen Guatemala Natural koffie gemalen Single Origin 250g
€8,49
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,24
|
€33,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Fruitig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica
natuur
Grond
Ons bereidingsadvies
Filterkoffie
French Press
Korte beschrijving
- De specialiteitskoffie is beoordeeld met een score van 85,25 volgens het SCA Cupping Protocol
- De bonen van de Single Origin koffie zijn verbouwd door kleine boeren in Jalapa, Jutiapa en Santa Rosa - Guatemala
- Bijzonder zoete en fruitige nuances, die doen denken aan de smaken van chocolade, frambozen en rode kersen
- De bonen worden langzaam en zachtjes gebrand volgens het traditionele langetermijnproces van trommelbranden
- De bonen worden volgens hoge normen gebrand in de Melitta® Manufaktur in Bremen .
Product beschrijving
Deze Single Origin koffie is afkomstig van kleine boeren in de regio's Jalapa, Jutiapa en Santa Rosa in Guatemala. Na de oogst worden alleen de beste en rijpste koffiebessen geselecteerd en eerst tot drie weken in de zon gedroogd. Daarna worden ze verder verwerkt. Deze voor Guatemala nogal ongebruikelijke verwerkingsmethode geeft de koffie zijn fruitige noten: Framboos, rode kers. Naast de fruitige tonen is de koffie ook verrijkt met een chocoladesmaak.
Melitta®® Manufaktur koffies zijn het resultaat van een gepassioneerde liefde voor koffie! De fabriek werd in 2020 opgericht door ervaren Melitta®; medewerkers. Sindsdien worden hier elke dag unieke koffiespecialiteiten gemaakt van de beste groene koffies, die bijzonder zacht worden gebrand met behulp van een combinatie van traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. De aandacht voor detail en het enthousiasme voor koffie zijn duidelijk zichtbaar in elk limited edition product!
Melitta®® Manufaktur koffies zijn het resultaat van een gepassioneerde liefde voor koffie! De fabriek werd in 2020 opgericht door ervaren Melitta®; medewerkers. Sindsdien worden hier elke dag unieke koffiespecialiteiten gemaakt van de beste groene koffies, die bijzonder zacht worden gebrand met behulp van een combinatie van traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. De aandacht voor detail en het enthousiasme voor koffie zijn duidelijk zichtbaar in elk limited edition product!
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.