Melitta® Manufaktur Bremen Ethiopië Single Origin koffie 250g
€10,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,31
|
€43,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Fruitig, Groen/groente
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Filterkoffie
French Press
Korte beschrijving
- De specialiteitskoffie is beoordeeld met een score van 83,5 volgens het SCA Cupping Protocol
- De bonen van de Single Origin koffie zijn geteeld op de boerderij Anasora Estate - Ethiopië
- Bijzonder fruitige nuances en theetonen, die doen denken aan de smaak van wilde bessen, zwarte thee en gedroogde pruimen
- De bonen worden langzaam en zachtjes gebrand volgens het traditionele proces van langdurig roosteren in trommels
- De bonen worden volgens hoge normen gebrand in de Melitta® Manufaktur in Bremen .
Product beschrijving
Deze koffie komt van de Anasora boerderij in de Guji regio van Äthiopia, waar hij op 167 hectare wordt verbouwd door derde generatie boer Tadesse Edema. De hoogte is zeker uitzonderlijk: op 1.900 tot 2.000 meter boven zeeniveau groeien de koffieplanten op zeer voedselrijke grond en worden ze met de hand geplukt door de boeren. De bonen worden vervolgens drie weken gedroogd op Afrikaanse droogbedden. Dit zorgt voor de fruitige en thee-achtige smaken die ons doen denken aan wilde bessen, gedroogde pruimen en zwarte thee.
De Melitta® Kaffee is het resultaat van een gepassioneerde liefde voor koffie! De fabriek werd in 2020 opgericht door ervaren Melitta®; medewerkers. Sindsdien worden hier elke dag unieke koffiespecialiteiten gemaakt van de beste groene koffies, die bijzonder zacht worden gebrand met behulp van een combinatie van traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. De aandacht voor detail en het enthousiasme voor koffie zijn duidelijk zichtbaar in elk limited edition product!
De Melitta® Kaffee is het resultaat van een gepassioneerde liefde voor koffie! De fabriek werd in 2020 opgericht door ervaren Melitta®; medewerkers. Sindsdien worden hier elke dag unieke koffiespecialiteiten gemaakt van de beste groene koffies, die bijzonder zacht worden gebrand met behulp van een combinatie van traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. De aandacht voor detail en het enthousiasme voor koffie zijn duidelijk zichtbaar in elk limited edition product!
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.