Melitta® Manufaktur Bremen Caffé Crema regionale koffie 500g
€12,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,18
|
€25,98 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Fruitig, Nootachtig, Karamel
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- De specialiteitskoffie is beoordeeld met een score van 83/83/84 volgens het SCA Cupping Protocol
- De bonen van de koffie komen uit de regio's van herkomst in Brazilië, Colombia en Ethiopië
- Bijzonder nootachtige, fruitige en bloemige nuances, Aroma's die doen denken aan hazelnoot, rode bessen en karamel
- De bonen worden langzaam en zacht gebrand volgens het traditionele proces van langdurig roosteren in trommels
- De bonen worden volgens hoge normen gebrand in de Melitta® Manufaktur in Bremen
Product beschrijving
Het samenspel van bonen uit Brazilië, Colombia en Ethiopië creëert een ongewoon maar harmonieus smaakprofiel. De Braziliaanse koffies groeien in de glooiende heuvels van de Cerrado en Mogiana regio's op 850 tot 1.250 meter boven zeeniveau en hun natural processing zorgt voor een aangenaam nootachtige ondertoon. In Colombia wordt de koffie verbouwd op hoogtes tussen 1300 en 1900 meter. Deze koffie is gewassen en brengt tonen van rood fruit en een lichte zoetheid. De derde koffie in deze blend is een äthiopische Sidamo, die wordt verbouwd op hoogtes van 1.200 tot 1.800 meter. Deze verrijkt de koffie met florale tonen. Het smaakprofiel van hazelnoten, rode bessen en karamel komt hier samen om een zeer harmonieus totaalbeeld te creëren.
De Melitta® Kaffee is het resultaat van een gepassioneerde liefde voor koffie! De fabriek werd in 2020 opgericht door ervaren Melitta®; medewerkers. Sindsdien worden hier elke dag unieke koffiespecialiteiten gemaakt van de beste groene koffies, die bijzonder zacht worden gebrand met behulp van een combinatie van traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. De aandacht voor detail en het enthousiasme voor koffie zijn duidelijk zichtbaar in elk limited edition product!
De Melitta® Kaffee is het resultaat van een gepassioneerde liefde voor koffie! De fabriek werd in 2020 opgericht door ervaren Melitta®; medewerkers. Sindsdien worden hier elke dag unieke koffiespecialiteiten gemaakt van de beste groene koffies, die bijzonder zacht worden gebrand met behulp van een combinatie van traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. De aandacht voor detail en het enthousiasme voor koffie zijn duidelijk zichtbaar in elk limited edition product!
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.