maxbean maxchoc
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Chocolade, Zoetig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Single Origin met een volle body, gemaakt van heerlijke Arabica bonen (100%)
- Medium espresso branding (Full City Roast) met een gebalanceerde smaak, lage zuurgraad en tonen van pure chocolade, notennougat en boshoning
- Excellente bonen (Bourbon, Caturra, Catuai, Mundo Novo, Tupi & Rubi) uit Brazilië en Guatemala.
- Rubi) uit Brazilië en Guatemala
- Wij adviseren de bereiding als espresso, crema en café au lait - in een espresso voor koffiezetapparaat, piston of theepot
- Bij maxbean, traditioneel met de hand gebrand en in een trommel
Product beschrijving
Onvergelijkbare koffiemomenten wachten op de eerste slok maxbean maxchoc specialiteitskoffie, want de volle Single Origin gemaakt van geselecteerde Arabica bonen laat zich van zijn beste kant zien. Als medium espressomelange en met een uitgebalanceerd aroma laat hij koffieharten sneller kloppen, terwijl een lichte zuurgraad het smaakprofiel omlijst. Noten van pure chocolade en notennougat worden aangevuld met een vleugje boshoning, wat het veelzijdige karakter van de melange perfect afrondt. Deze diversiteit vindt zijn oorsprong in de teelt van de exquise bonen. Op een hoogte van 1000 tot 1700 meter vinden de bonen de ideale omstandigheden in Brazilië en Guatemala. Natuurlijk en gewassen worden ze naar de raffinaderij gestuurd. Daar worden ze geraffineerd en zijn ze klaar om thuis van te genieten. We raden aan om ze te bereiden als espresso, crema en latte – in een portafilter, in een volautomatische machine of in een theepot. Bij maxbean wordt de passie voor koffie met hoofdletters geschreven, want het verfijnen van de koffie gebeurt nog steeds met de hand in de branderij in Ennepetal. Hier worden kleine partijen groene koffie tussen 10 en 13 kg individueel gebrand om de karakteristieke smaken en eigenschappen van elke koffie te behouden en te benadrukken door middel van het traditionele trommelbrandproces.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.