maxbean maxblack
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig, Nootachtig, Chocolade
verscheidenheid
Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Sterke Single Origin gemaakt van pure Robusta bonen
- Donkere espresso branding (Vienna Roast) met een intense smaak, nauwelijks waarneembare zuurgraad en tonen van pure chocolade, hazelnoot en rijpe pruim
- Natuurlijk verwerkte bonen uit Oeganda
- Natuurlijk verwerkte bonen uit Oeganda
- We raden aan deze koffie te bereiden als espresso, crema en café au lait - in een espresso voor koffiezetapparaat, volautomaat of kookpot
- Traditioneel met de hand gebrand en in een trommel bij maxbean
Product beschrijving
Heerlijke momenten en een onvergelijkbare smaakervaring vind je in de maxbean maxblack bonen. Hier wacht je een krachtige Single Origin met pure Robusta bonen. De donkere espressomaling heeft het allemaal, want de intense smaak brengt het koffiehart op hol. Om ervoor te zorgen dat de smaak op de voorgrond staat, trekt de nauwelijks waarneembare zuurgraad zich terug en onthult fantastische karaktertonen. Tonen van pure chocolade en zoete hazelnoot zijn merkbaar, afgerond door een vleugje rijpe pruim. Deze variëteit vindt zijn oorsprong in de teelt van de exquise bonen. Ze rijpen op 1250 meter hoogte in een van de beste koffieregio's van Oeganda voordat ze hun weg vinden naar de branderij, waar ze op natuurlijke wijze worden verwerkt. Daar worden ze verfijnd en zijn ze klaar om thuis van te genieten. We raden aan om ze te bereiden als espresso, crema en latte – in een portafilter, in een volautomatische machine of in een theepot. Bij maxbean wordt de passie voor koffie met hoofdletters geschreven, want het verfijnen van de koffie gebeurt nog steeds met de hand in de branderij in Ennepetal. Hier worden kleine partijen groene koffie van 10 tot 13 kg afzonderlijk gebrand om de karakteristieke smaken en eigenschappen van elke koffie te behouden en te benadrukken door middel van het traditionele trommelbrandproces.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.