MariaSole proefpakket 750g
Nummer
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Proefpakket van hoge kwaliteit MariaSole: voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Drie populaire soorten van elk 250g in een blik: Caffe Crema, Caffe Espresso en Caffe Espresso Bio
- De Caffe Crema heeft een unieke milde en romige smaak met weinig zuur
- De Caffe Espresso is een absolute koploper onder de Italiaanse espressovariëteiten
- DeCaffe Bio espresso heeft een zeer dichte structuur en scoort met een ideaal uitgebalanceerde zuurgraad-body verhouding
- Uitstekend geschikt voor koffiezetapparaten, pistons en percolators .
Product beschrijving
Echt Italiaans koffiegenot uit Sicilië staat kenners te wachten wanneer ze een koffie kopen van het merk MariaSole. Het espressomerk is sinds 2016 onderdeel van het in Duitsland gevestigde Caffè Cultura, maar de koffie is en blijft een Italiaans product. Dat zie je uiterlijk terug in de smaak. Alle productiestappen, van het raffineren en branden tot het verpakken van de bonen, vinden plaats onder de Siciliaanse zon. Om het best mogelijke smaakresultaat te bereiken, begint de zorg bij de selectie van de bonen.
MariaSole verwerkt alleen geselecteerde bonen van de beste hooglandlocaties op traditionele familieplantages. De boeren worden eerlijk betaald. Het traditionele Siciliaanse roosteren wordt uitgevoerd door een echte professional: een van de weinige meesterbranders in Italië die het zachte roosteren boven een houtvuur onder de knie heeft. De bonen worden met de hand geroosterd boven een open vuur gedurende 10 tot 15 minuten. De brandmeester herkent aan de bijbehorende geluiden of de bonen voldoende geroosterd zijn. Dit proces verwijdert bittere stoffen en geeft de koffie een aangename milde smaak. Na afkoeling worden de bonen verwerkt tot fijne blends. Dit proefpakket is ideaal om de melanges van hoge kwaliteit te leren kennen.
Het is ideaal voor alle liefhebbers van authentiek Italiaans koffiegenot.#1 MariaSole Caffè Crema blik: De Caffe Crema variëteit van MariaSole wordt gebrand boven een open houtvuur volgens de traditionele trommelbrandmethode door een van de weinige meesters van dit ambacht in Italië. Het bijzonder lange brandproces geeft MariaSole Caffè Crema een unieke milde en romige smaak met weinig zuur. Aroma's van geroosterde walnoten en een chocoladeachtige, zoete crema kenmerken de smaakervaring. Zorgvuldig geselecteerde Arabica-bonen van hoge kwaliteit (80%) uit Brazilië en Honduras en robusta-bonen (20%) uit Congo en Togo produceren deze harmonieuze koffie.
We raden aan deze koffie te bereiden in een percolator, pistonmachine, volautomaat of French Press. #2 MariaSole Caffè Espresso blik: Een puur genot voor het gehemelte gemaakt van 80% hoogwaardige Arabica bonen uit Brazilië, Colombia en Costa Rica en nog eens 20% van de beste Robusta bonen uit Kameroen, Vietnam, Togo en Congo. MariaSole Caffè Espresso is een absolute koploper onder de Italiaanse espressovariëteiten. Met zijn crèmelaag met fijne poriën verhoogt hij de verwachting van uitstekend koffiegenot onmetelijk. De chocoladeachtige, nootachtige melange van het zachte (15-25 minuten) en traditionele brandproces boven een open houtvuur maakt indruk met zijn fijn uitgebalanceerde zuurgraad. Het onvergelijkbare aroma van citrus, karamel en hazelnoot gaat gepaard met een zachte zachtheid op de tong en een vleiende zachtheid op de afdronk.
Wij adviseren de bereiding in een espressomachine, percolator, volautomaat of French Press. #3 MariaSole Caffè Espresso Bio Tin: Deze extravagante Italiaanse espressomelange heeft zeer speciale kenmerken. MariaSole Caffè Espresso Organic is zeer dicht van structuur en scoort met zijn ideaal uitgebalanceerde verhouding tussen zuurgraad en body en intense smaak. Hij is kruidig en vol van smaak met aroma's van karamel, noten, geroosterd graan en chocolade. De koffiebonen ondergaan een lang en zacht brandproces (15-25 minuten) boven een open houtvuur bij lage brandtemperaturen. Hierdoor kunnen de intense smaken van deze hoogwaardige koffiemelange, die uitsluitend bestaat uit bonen van gecontroleerde biologische teelt, zich ontvouwen. De Arabica-bonen komen uit Brazilië, Guatemala, Mexico en Honduras en de robusta's uit India.
Wij adviseren de bereiding in een percolator, pistonmachine, volautomaat of in een French Press
.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.