Mainzer Kaffeemanufaktur Espresso 221° 1kg
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
Intensief
Zeer weinig
Ons bereidingsadvies
Korte beschrijving
- Zeer intense blend van heerlijke Arabica en Robusta bonen (75/25 %)
- Donkere espresso branding (Full City Roast) met een sterke smaak, nauwelijks waarneembare zuurgraad en tonen van fruitige chocolade en zoete honing
- Gewassen bewerkte bonen (Caturra) uit Indonesië, Midden- en Zuid-Amerika Wij adviseren deze blend te bereiden als espresso of cappuccino - in een portafilter of in een volautomatische machine
- damerica Wij adviseren deze
- koffie te bereiden als espresso en cappuccino - in een piston of in een volautomaat
- Uit de trommelbranderij van de Mainzer Kaffeemanufaktur - de traditionele branderij sinds 1926
Product beschrijving
Samen met de Mainzer Kaffeemanufaktur Espresso 221° en met ervaring en kwaliteit staat je een koffiebeleving te wachten die altijd weer verrukt met nieuwe genietmomenten. De zeer intense blend wordt gekenmerkt door de heerlijke Arabica en Robusta bonen, die het karakter bepalen. De donkere espressobranding geeft de melange een sterke smaak, die genoeg ruimte krijgt om zich te ontwikkelen dankzij de nauwelijks waarneembare zuurgraad. Dit resulteert in fruitige, chocoladeachtige tonen die heerlijk worden afgerond door een vleugje zoete honing. De speciale smaaknuances en intensiteit zijn afkomstig van de teelt van de bonen van de variëteit Caturra. Op een hoogte van 850 tot 1700 meter vinden ze de ideale omstandigheden op boerderijen in Indonesië, Centraal- en Zuid-Amerika voordat ze hun weg vinden van de branderij naar het kopje thuis. Om er perfect van te genieten, raden we aan om ze te bereiden als espresso en cappuccino - in een piston of espresso voor koffiezetapparaat. De Mainzer Kaffeemanufaktur produceert al sinds 1926 traditioneel goede koffie in trommelbranderijen en vandaag de dag staat de branderij ook voor zacht gebrande koffie van topkwaliteit uit eerlijke en duurzame teelt. Om dit te bereiken betrekken ze hun bonen rechtstreeks van lokale boeren, zonder tussenhandelaren.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.