Langen fairLANGEN Bio espresso 500g
€11,49
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,16
|
€22,98 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Bloemrijk, Chocolade, Gekruid
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Bestaat uit 70% Arabica en 30% Robusta bonen
- De smaak is intens, met volle aroma's en tonen van donkere cacao, kruidnagel en mout
- De bonen komen uit Mexico, India, Honduras en Tanzania - de teelt is biologisch en de handel is eerlijk
- Voor de bereiding wordt de espresso portafiltermachine of een volautomatische koffiemachine aanbevolen
- espressomachine of een volautomatische koffiemachine
- De traditionele branderij in Langen besteedt aandacht aan biologische kwaliteit en eerlijke handel
Product beschrijving
De fairLANGEN espresso is een blend van 70% Arabica en 30% Robusta bonen. Ze komen uit de koffieregio's van Mexico, Honduras en Tanzania, waar aandacht wordt besteed aan biologische teeltomstandigheden. De espresso is vol, intens en heeft relatief weinig zuren. De smaak is bijzonder vol, met tonen van donkere cacao, kruidnagel en mout. De bonen worden gebrand volgens de traditionele trommelbrandmethode: langzaam en zachtjes bij een maximumtemperatuur van 230 graden Celsius, zonder chemicaliën, van één enkele origine en in kleine hoeveelheden. Onder deze omstandigheden kunnen de smaken zich optimaal ontwikkelen. Deze espresso kun je het beste bereiden in een volautomaat of met een pistonmachine. De branderij in Langen produceert al meer dan 60 jaar verschillende soorten exquise koffiespecialiteiten. Het bedrijf besteedt aandacht aan biologische kwaliteit en eerlijke handel en steunt daarom kleine koffieboeren in verschillende landen.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.