Kurukahveci Mehmet Efendi Turkse Koffie 100g
€3,49
Bespaar 12%
€3,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,24
|
€34,90 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
verscheidenheid
Arabica
natuur
Grond
Korte beschrijving
- De beroemde, Turkse premium mokka gemaakt van 100% gemalen Arabica bonen
- Zeer sterk en aromatisch - in de praktische 100g zak
- De fijnste Arabica bonen zijn donker geroosterd en fijn gemalen
- Traditioneel bereid met de Cezve pot op het fornuis
- Mehmet Efendi's familiebedrijf bestaat al sinds 1871 en wordt beschouwd als het toppunt van Turkse mokka
Product beschrijving
In Turkije en daarbuiten wordt de mokka van Mehmet Efendi beschouwd als het topproduct bij uitstek op het gebied van traditionele Turkse koffie. Het is gebaseerd op 100% fijnste arabica's, die op traditionele wijze zeer donker worden gebrand en daarna tot een fijn poeder worden gemalen. Vervolgens wordt het verpakt in een praktische zak van 100 gram. De sterke en pittige mokka wordt bereid in een zogenaamde cezve, een eenvoudige metalen theepot met een handvat. Ongeveer 5 - 6g koffiepoeder wordt hierin gegoten met 65ml water en suiker naar smaak en op het fornuis aan de kook gebracht. Het resulterende schuim kan worden afgetapt en aan het kopje worden toegevoegd om aan het eind een mooie crema te creëren. Na een of twee keer koken wordt de hele inhoud, inclusief het bezinksel, in het kopje geleegd en traditioneel na de maaltijd gedronken. Mehmet Efendi was de eerste die kant-en-klare koffie verkocht in Istanbul. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1871 en is een van de beroemdste koffiehuizen van Istanbul.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.