Koffie zonder bittere smaak - proefpakket 750g
Nummer
Zeer weinig
Ons bereidingsadvies
Korte beschrijving
- Proefpakket: Voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Drie uitstekende koffie zonder bittere smaak: Wittmann Kaffee Monsooned Malabar, Berliner Kaffeerösterei Berliner Metropolen Mischung en Murnauer San Pedro Bio Honduras
- Uitstekende aromatische koffies met een laag zuurgehalte
- Uitstekend geschikt voor bereiding als filterkoffie, in de French Press of in een volautomaat
Product beschrijving
Zuurte is een belangrijk bestanddeel van koffiebonen en speelt een belangrijke rol bij het vormgeven van het smaakprofiel van het eindproduct in het koffiekopje. Er zijn enkele zeer zure koffiesoorten op de markt die een complex en opwindend samenspel van zuren op de tong kunnen creëren, maar voor sommige koffiedrinkers niet geschikt zijn omdat de koffie niet bij hen past - of gewoon niet lekker smaakt. Als zo'n koffie er onbedoeld toch insluipt, zijn er een handvol trucjes die je kunt gebruiken om de zuurgraad tegen te gaan: Gewoon een glas water bij je koffie kan al helpen. Melk is zelfs nog beter, omdat het een deel van de zuurgraad compenseert en de drank over het algemeen milder maakt.
Als je helemaal niets te maken wilt hebben met zure koffie, moet je kiezen voor pure Arabica-koffie, omdat Robusta-bonen van nature meer chlorogeenzuur bevatten. Een zachte en vrij donkere branding speelt ook een belangrijke rol. We mogen ons nu gelukkig prijzen dat de wereld van de koffie zo divers is en voor elke smaak en voorkeur de juiste oplossing heeft. Dit is de oplossing voor koffiemelanges met een laag zuurgehalte, want dit proefpakket combineert drie koffies van hoge kwaliteit die worden gekenmerkt - niet alleen, maar vooral - door hun lage zuurgraad.
De koffies worden geleverd in praktische proefeenheden van elk 250 g hele bonen of, op verzoek, gemalen in de gewenste maling.#1 Wittmann Kaffee Monsooned Malabar: Deze fijne espresso van Wittmann Kaffee wordt gemaakt van 100% hoogwaardige Arabica-bonen (Catimor, Kent, SLN 795, SLN 9), die in India op een hoogte van ongeveer 1200 meter worden geteeld. Ze krijgen hun onvergelijkbare smaak van de moessonregens daar en hun smaak wordt versterkt door de speciale "moesson" verwerkingsmethode. Aan dit proces dankt deze unieke espresso ook zijn naam. Aroma's van pure chocolade en hazelnoten kenmerken de onmiskenbare en onweerstaanbare smaak van Wittmann Monsooned Malabar koffie. De koffiebonen zijn zeer donker gebrand, maar met een zeer lage zuurgraad en intensiteit. Wittmann Kaffee Monsooned Malabar is ideaal voor AeroPress, AeroPress, pistonmachines, French Press en volautomaten.
Wittmann Kaffee staat voor passie en het hoogste kwaliteitsbewustzijn - kwaliteit in plaats van kwantiteit. #2 Berliner Kaffeerösterei Berliner Metropolen Mischung: Van de Berlijnse koffiebranderij rechtstreeks in het kopje: de Berliner Metropolen Mischung. Een onvergelijkbare Arabica-creatie die indruk maakt met zijn evenwichtige koffiebranding, intense smaak en een vleugje zuur. De smaak van deze exquise blend doet denken aan kandij en een vleugje pecannoot. De bonen in deze melange rijpen onder de zon in de beste teeltgebieden van Nicaragua, Ethiopië en Colombia. Maar pas in de fabriek worden ze zachtjes geroosterd in een trommel op een lage temperatuur door ervaren meesterbranders - gedurende 12 tot 18 minuten, afhankelijk van de partij. De blend komt het best tot zijn recht als café crème in een volautomaat, koffiezetapparaat, French Press of mokkapot. De Berlin Metropolis melange werd ook bekroond met de Feinschmecker 2018 award. De creatie komt uit het grote en hoogwaardige assortiment van de Berliner Kaffeerösterei - de fabriek met liefde, passie en trommelbranderijen.
#3 Murnauer San Pedro Organic Honduras: Het geheim van de smaak van de Murnauer creatie San Pedro BIO Honduras, die exclusief verkrijgbaar is op roastmarket, zit hem in de selectie van de bonen. Fijne Arabica bonen worden in Honduras geteeld op een hoogte tot 1500 meter en alleen de beste bonen worden geselecteerd. Deze worden vervolgens verfijnd tot een donkere koffiebranderij in de branderij van Murnauer. De intense smaak en tonen van hazelnoot en een vleugje melkchocolade geven de creatie een uniek karakter. Het resultaat is een koffie die bij elk vers kopje de zintuigen opnieuw betovert en het potentieel heeft om een nieuwe favoriete koffie te worden. De melange is verpakt in de typische zak van 250 gram en is klaar om mee naar huis te nemen.
Met de San Pedro BIO Honduras heeft de koffiebranderij Murnauer uit Murnau am Staffelsee gekozen voor een duurzame creatie die is gecertificeerd met het BIO-label. (Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarketbehoudt zich het recht voor om individuele koffiesoorten zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor gelijkwaardige of kwalitatief betere vervangproducten, indien de koffiesoorten in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.