Kaffee Braun Crema Ecuador Vilcabamba 500g
€15,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,22
|
€31,98 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig, Chocolade, Gekruid
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Single Origin Arabica Crema
- Medium body, met tonen van melkchocolade en een subtiel vleugje citrus
- Uit de vallei van de honderdjarigen Geschikt voor
- de piston, volautomaat en kookpot
- Kaffee Braun staat al meer dan 35 jaar synoniem voor brandcultuur
Product beschrijving
Crema Ecuador Vilcabamba is een echte specialiteit. Het is een Single Origin Arabica koffie uit de provincie Loja in Ecuador. De hoogland arabica's van hoge kwaliteit gedijen daar in de zogenaamde Vallei van de Honderd Jaren op hoogtes van 1500 tot 1600 meter boven zeeniveau. Het jaarlijkse oogstvolume is relatief laag, maar de kwaliteit des te hoger. De ruwe bonen worden nog steeds met de hand gesorteerd, gewassen en in de zon gedroogd. Ter plekke bij Kaffee Braun worden de bonen vervolgens op gemiddelde sterkte geroosterd in een zacht, langdurig trommelbrandproces. Het resultaat mag gezien en geproefd worden: De espresso heeft een middelsterke smaak met tonen van melkchocolade. De zuurgraad is subtiel maar merkbaar en doet denken aan citrusvruchten. De zachte en bijzonder lang aanhoudende afdronk is bijzonder aangenaam. Crema Ecuador Vilcabamba kan het beste worden bereid in een portafilter, een theepot of een volautomaat en smaakt net zo goed op zichzelf als als cafè cream of in combinatie met melk. Kaffee Braun leeft en ademt de koffiecultuur al meer dan 35 jaar. Gedurende deze tijd is de kwaliteitsbranderij in de buurt van Aschaffenburg in staat geweest om duurzame en familie-achtige relaties op te bouwen met zijn koffieproducenten.
Traditie ontmoet moderniteit - de filosofie achter Kaffee Braun
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.