Italiaanse Espresso - proefpakket 1kg
€39,35
Bespaar 7%
€42,46
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,28
|
€39,35 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
Ons bereidingsadvies
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Proefpakket: Voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Vier uitstekende koffies van elk 250g: caffè baresi Espresso Galante Limited Edition Papoea Nieuw Guinea, Tre Forze! Caffe Espresso, Caffè Caimano Espresso Classico en Caffè di Monte Espresso Intenso
- Heerlijke selectie espresso's in Italiaanse stijl
- Aanbevolen voor volautomaten en pistons
Product beschrijving
Kenners associëren een echte Italiaanse espresso met meer dan alleen koffie. Het is eerder een smaak van het leven, een kopje vakantie onder de Italiaanse zon. De smaakervaring is heel anders dan een traditioneel kopje filterkoffie. Dit verschil begint bij de boon: bij het mengen van Arabica's en robusta's wordt voor espresso over het algemeen een groter aandeel robusta's gebruikt dan voor andere koffiesoorten om de gewenste „heaviness“ en een dichte crema te bereiken. De bonen worden lang en donker gebrand. Hierdoor verliezen ze veel koffiezuur. Bij het brouwen met hoge druk en stoom zouden de zuren anders te snel uit de gemalen koffie worden verwijderd. Met deze bereidingsmethode zouden lichter gekleurde brandingen onaangenaam zuur smaken.
In tegenstelling tot gewone koffie wordt er maar een kleine hoeveelheid water gebruikt, waardoor de hoeveelheid cafeïne toeneemt. In een portafiltermachine is de aanbevolen zettijd voor espresso tussen 25 en 30 seconden bij een druk van negen bar. De gemalen koffie moet eerst worden aangestampt in de zeef om hem drukbestendig te maken. Voor de perfecte Italiaanse espresso is het juiste type boon echter ook cruciaal. De keuze is enorm. Daarom hebben onze experts van roastmarket vier verschillende Italiaans geïnspireerde soorten van de beste kwaliteit geselecteerd in dit proefpakket. Deze zijn elk 250 gram in de consistentie van hele bonen.
#1 caffè baresi Espresso Galante Limited Edition Papoea-Nieuw-Guinea: De Espresso Galante Limited Edition van caffè baresi is een melange van handgeplukte, zongedroogde groene koffie uit de beste koffieregio's, verfijnd met 30% parelbonen uit Papoea-Nieuw-Guinea. Koffiebonen zijn de kern van een koffiebes - in de meeste gevallen rijpen er twee koffiebonen in deze koffiebes. Van tijd tot tijd treden er echter onverklaarbare natuurlijke mutaties op, zodat er maar één koffieboon binnenin zit. Omdat deze enkele boon meer ruimte heeft om te rijpen, wordt hij ronder en lijkt hij qua uiterlijk op een erwt. Vandaar de toepasselijke naam peaberry. Niet alleen het uiterlijk van de Peaberry is uniek, maar ook de smaak - fruitig, sappig en aangenaam zoet. Deze smaaktonen onderstrepen perfect de kruidige dominantie van Espresso Galante. Een heerlijk espresso moment was nog nooit zo uniek. Het zachte roosteren met een trommel bij een lage temperatuur en gelijkmatige verhitting zorgt ervoor dat de volle smaak van de bonen zich kan ontvouwen en garandeert kwaliteit bij elke slok.
#2 Tre Forze! Caffe Espresso: Deze Tre Forze! is een zeer speciale donkere melange met een aandeel van 95% van de beste Arabica-bonen en 5% Robusta-bonen voor een perfecte crèmelaag. De melange smaakt naar dadels, pure chocolade en macadamianoten, gecombineerd met tonen van hout en tabak en een vleugje karamel. Over het geheel genomen is de espresso zeer fluweelzacht, smaakvol en dik. Door de bijzonder langzame branding is deze melange zeer sterk met een aangename zuurgraad. De geselecteerde bonen worden gedurende 30 minuten langzaam met de hand gebrand boven een open vuur van olijfhout. Dit zachte proces verwijdert de bittere stoffen uit de bonen. Aan de andere kant zorgt deze mate van branden ervoor dat de smaken zich perfect kunnen ontwikkelen en dat er een eersteklas smaak ontstaat. Wij adviseren de bereiding in een percolator, portafiltermachine, volautomaat of French Press. Tre Forze, een merk van Caffè Cultura, geeft de voorkeur aan langzaam en zacht branden van de koffiebonen op olijfhout. Naast de Top100 Award heeft Caffè Cultura nog vele andere prijzen gewonnen.
#3 Caffè Caimano Espresso Classico: Caimano Espresso Classico bestaat uit een melange van hoogwaardige Arabica en Robusta bonen en is het meest geschikt voor de bereiding van een volle espresso in Italiaanse stijl in een portafilter of volautomatische koffiemachine. De bonen worden per variëteit gebrand om elke variëteit de beste individuele smaak te geven. Het indrukwekkende resultaat met zijn volle smaak smaakt heerlijk chocoladeachtig en wordt uitstekend aangevuld met nootachtige tonen. Dankzij zijn intensiteit en uitgesproken romigheid is de Espresso Classico ook ideaal als cappuccino
#4 Caffè di Monte Espresso Intenso: De Espresso Intenso van Caffè di Monte bestaat uit 100% voortreffelijke hoogland Arabica bonen van de hoogste kwaliteit. De ruwe bonen worden geteeld in Midden- en Zuid-Amerika en in India op een hoogte van 1000 tot 1600 meter. Caffè di Monte Espresso Intenso is daarom een echte en pure hooglandkoffie. De koffieplanten groeien in de hooglanden onder optimale klimatologische omstandigheden, zodat de Arabica-bonen een volle en rijke smaak ontwikkelen met een licht zuurtje. Espresso Intenso wordt gekenmerkt door zijn donkere brandprofiel, wat zorgt voor een volle en fluweelzachte body. Bij bereiding in een volautomatische koffiemachine of in een portafiltermachine ontvouwen de fruitige en nootachtige smaken van Caffè di Monte Espresso Intenso zich optimaal. De fluweelzachte bijsmaak van de fijnste chocolade komt ook goed tot zijn recht. Daarnaast is de uitstekend stevige crema van de Espresso Intenso indrukwekkend.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving individuele koffies te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit als de koffies niet vers beschikbaar zijn in individuele koffies)
In tegenstelling tot gewone koffie wordt er maar een kleine hoeveelheid water gebruikt, waardoor de hoeveelheid cafeïne toeneemt. In een portafiltermachine is de aanbevolen zettijd voor espresso tussen 25 en 30 seconden bij een druk van negen bar. De gemalen koffie moet eerst worden aangestampt in de zeef om hem drukbestendig te maken. Voor de perfecte Italiaanse espresso is het juiste type boon echter ook cruciaal. De keuze is enorm. Daarom hebben onze experts van roastmarket vier verschillende Italiaans geïnspireerde soorten van de beste kwaliteit geselecteerd in dit proefpakket. Deze zijn elk 250 gram in de consistentie van hele bonen.
#1 caffè baresi Espresso Galante Limited Edition Papoea-Nieuw-Guinea: De Espresso Galante Limited Edition van caffè baresi is een melange van handgeplukte, zongedroogde groene koffie uit de beste koffieregio's, verfijnd met 30% parelbonen uit Papoea-Nieuw-Guinea. Koffiebonen zijn de kern van een koffiebes - in de meeste gevallen rijpen er twee koffiebonen in deze koffiebes. Van tijd tot tijd treden er echter onverklaarbare natuurlijke mutaties op, zodat er maar één koffieboon binnenin zit. Omdat deze enkele boon meer ruimte heeft om te rijpen, wordt hij ronder en lijkt hij qua uiterlijk op een erwt. Vandaar de toepasselijke naam peaberry. Niet alleen het uiterlijk van de Peaberry is uniek, maar ook de smaak - fruitig, sappig en aangenaam zoet. Deze smaaktonen onderstrepen perfect de kruidige dominantie van Espresso Galante. Een heerlijk espresso moment was nog nooit zo uniek. Het zachte roosteren met een trommel bij een lage temperatuur en gelijkmatige verhitting zorgt ervoor dat de volle smaak van de bonen zich kan ontvouwen en garandeert kwaliteit bij elke slok.
#2 Tre Forze! Caffe Espresso: Deze Tre Forze! is een zeer speciale donkere melange met een aandeel van 95% van de beste Arabica-bonen en 5% Robusta-bonen voor een perfecte crèmelaag. De melange smaakt naar dadels, pure chocolade en macadamianoten, gecombineerd met tonen van hout en tabak en een vleugje karamel. Over het geheel genomen is de espresso zeer fluweelzacht, smaakvol en dik. Door de bijzonder langzame branding is deze melange zeer sterk met een aangename zuurgraad. De geselecteerde bonen worden gedurende 30 minuten langzaam met de hand gebrand boven een open vuur van olijfhout. Dit zachte proces verwijdert de bittere stoffen uit de bonen. Aan de andere kant zorgt deze mate van branden ervoor dat de smaken zich perfect kunnen ontwikkelen en dat er een eersteklas smaak ontstaat. Wij adviseren de bereiding in een percolator, portafiltermachine, volautomaat of French Press. Tre Forze, een merk van Caffè Cultura, geeft de voorkeur aan langzaam en zacht branden van de koffiebonen op olijfhout. Naast de Top100 Award heeft Caffè Cultura nog vele andere prijzen gewonnen.
#3 Caffè Caimano Espresso Classico: Caimano Espresso Classico bestaat uit een melange van hoogwaardige Arabica en Robusta bonen en is het meest geschikt voor de bereiding van een volle espresso in Italiaanse stijl in een portafilter of volautomatische koffiemachine. De bonen worden per variëteit gebrand om elke variëteit de beste individuele smaak te geven. Het indrukwekkende resultaat met zijn volle smaak smaakt heerlijk chocoladeachtig en wordt uitstekend aangevuld met nootachtige tonen. Dankzij zijn intensiteit en uitgesproken romigheid is de Espresso Classico ook ideaal als cappuccino
#4 Caffè di Monte Espresso Intenso: De Espresso Intenso van Caffè di Monte bestaat uit 100% voortreffelijke hoogland Arabica bonen van de hoogste kwaliteit. De ruwe bonen worden geteeld in Midden- en Zuid-Amerika en in India op een hoogte van 1000 tot 1600 meter. Caffè di Monte Espresso Intenso is daarom een echte en pure hooglandkoffie. De koffieplanten groeien in de hooglanden onder optimale klimatologische omstandigheden, zodat de Arabica-bonen een volle en rijke smaak ontwikkelen met een licht zuurtje. Espresso Intenso wordt gekenmerkt door zijn donkere brandprofiel, wat zorgt voor een volle en fluweelzachte body. Bij bereiding in een volautomatische koffiemachine of in een portafiltermachine ontvouwen de fruitige en nootachtige smaken van Caffè di Monte Espresso Intenso zich optimaal. De fluweelzachte bijsmaak van de fijnste chocolade komt ook goed tot zijn recht. Daarnaast is de uitstekend stevige crema van de Espresso Intenso indrukwekkend.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving individuele koffies te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit als de koffies niet vers beschikbaar zijn in individuele koffies)
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.