Italiaanse bestsellerverpakking 1kg
€36,29
Bespaar 8%
€39,46
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,25
|
€36,29 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
Ons bereidingsadvies
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Proefpakket met Italiaans geïnspireerde bestsellers
- Vier uitstekende koffiesoorten in Italiaanse stijl: Tre Forze!
- affe Espresso, Caffè Caimano Espresso Classico, caffè baresi Espresso Cerrado en Caffè di Monte Espresso Extra Bar
- De variëteiten zijn ook geschikt voor de bereiding van andere koffiespecialiteiten.voor de bereiding van
- andere koffiespecialiteiten met melk
- Uitermate geschikt voor de bereiding in een piston of volautomaat
C
Product beschrijving
Italië is het toonbeeld van goede espresso. Het lijkt bijna een gecodificeerde wet die niemand in twijfel durft te trekken. Maar waarom is dat zo? Het antwoord is te vinden in de geschiedenis: Koffie heeft een eeuwenlange traditie in Italië en wordt beschouwd als de bakermat van de westerse koffiecultuur. De eerste scheepslading koffiebonen bereikte de toen bloeiende handelsstad Venetië al in 1624. Het duurde nog bijna 100 jaar voordat in 1720 het eerste – en nog steeds bestaande – Caffè Florian opende op het San Marcoplein. Het was het eerste koffiehuis van zijn soort in Europa, lang voordat de eerste vergelijkbare etablissementen in Wenen werden gebouwd. De populaire warme drank was in eerste instantie voorbehouden aan de aristocratie, maar maakte al snel naam onder het grote publiek. Met de uitvinding van de eerste kookpot voor huishoudelijk gebruik, de „caffetiera neapolitana“ genoemd naar de geboortestad van de uitvinding en het epicentrum van de Italiaanse koffiecultuur, was de triomfantelijke opmars van koffie in Italië niet meer te stuiten.
Op dit moment wordt onder een typisch Italiaanse espresso een koffie verstaan met een donker gebrand profiel, vol en intens. Deze vereisen een hoog niveau van brandvaardigheid en leiden uiteindelijk tot de karakteristieke smaak, die meer bittere stoffen bevat dan licht gebrande koffie, maar ook minder zuur (en overigens minder cafeïne). Ons Italiaanse bestsellerpakket bevat vier authentiek geïnspireerde top espresso's die het originele Italiaanse koffiekarakter symboliseren. Een vakantie in Italië was nog nooit zo eenvoudig. De espresso's worden geleverd in proefvriendelijke verpakkingen van 250 g als hele bonen. De aanbevolen bereidingswijzen zijn de volautomaat, de pot op het fornuis en natuurlijk de portafiltermachine.
#1 Tre Forze! Caffe Espresso: Deze Tre Forze! koffie is een zeer speciale donkere melange met een aandeel van 95% van de beste Arabica-bonen en 5% Robusta-bonen voor een perfecte crèmelaag. De melange smaakt naar dadels, pure chocolade en macadamianoten, gecombineerd met tonen van hout en tabak en een vleugje karamel. Over het geheel genomen is de espresso zeer fluweelzacht, smaakvol en dik. Door de bijzonder langzame branding is deze melange zeer sterk met een aangename zuurgraad. De geselecteerde bonen worden gedurende 30 minuten langzaam met de hand gebrand boven een open vuur van olijfhout. Dit zachte proces verwijdert de bittere stoffen uit de bonen. Aan de andere kant zorgt deze mate van branden ervoor dat de smaken zich perfect kunnen ontwikkelen en dat er een eersteklas smaak ontstaat. Wij adviseren de bereiding in een percolator, portafiltermachine, volautomaat of French Press. Tre Forze, een merk van Caffè Cultura, geeft de voorkeur aan langzaam en zacht branden van de koffiebonen op olijfhout. Naast de Top100 Award heeft Caffè Cultura nog vele andere prijzen gewonnen.
#2 Caffè Caimano Espresso Classico: Caimano Espresso Classico is gemaakt van een melange van hoogwaardige Arabica en Robusta bonen en is het meest geschikt voor de bereiding van een volle espresso in Italiaanse stijl in een portafilter of volautomatische koffiemachine. De bonen worden per variëteit gebrand om elke variëteit de beste individuele smaak te geven. Het indrukwekkende resultaat met zijn volle smaak smaakt heerlijk chocoladeachtig en wordt uitstekend aangevuld met nootachtige tonen. Dankzij zijn intensiteit en uitgesproken romigheid is Espresso Classico ook ideaal als cappuccino.
#3 caffè baresi Espresso Cerrado: Een sterke espresso, zoals hij wordt gedronken onder de zon van Bari. Dit is de Espresso Cerrado van caffè baresi. De hoogwaardige bonen die hiervoor zijn geselecteerd komen uit Brazilië, waar ze groeien op een hoogte van 900-1100 meter. Het zijn 100% zuivere arabica's van de variëteit Yellow Icatu. De espresso is intens, heeft een lage zuurgraad en is bijzonder aromatisch. Hij smaakt duidelijk naar chocolade en sinaasappel, aangevuld met tonen van zoete koekjes en pinda's. De bonen worden natural gepulped voordat ze worden gebrand. caffè baresi hecht veel belang aan een traditionele en zachte brandtechniek: het roosteren in trommels. Hierdoor worden de bonen donker geroosterd zodat alle smaken naar boven komen. Bij lage en gelijkmatige temperaturen kunnen de bonen worden verfijnd zonder te verbranden. Na het branden wordt de koffie verpakt in een aluminium ventielzakje. Om de espresso te bereiden, raadt caffè baresi een portafiltermachine, volautomaat of mokkapot aan. De melange is het lekkerst als espresso of café crème. caffè baresi is een fabrikant die inkoopt bij de beste teeltgebieden ter wereld. Met veel passie en zorg in het brandproces worden uitzonderlijke koffies in het premiumsegment gecreëerd.
#4 Caffè di Monte Espresso Extra Bar: De Caffè di Monte Espresso Extra Bar is een uitgebalanceerde espressomelange die wordt gekenmerkt door zijn donker gebrande profiel. Het bestaat uit 60% Arabica bonen en 40% Robusta bonen, die worden geteeld in Midden-en Zuid-Amerika onder optimale klimatologische omstandigheden. De teelt, oogst en productie geven de Caffè di Monte Espresso Extra Bar een onmiskenbare smaak en zorgen voor een unieke complexiteit van aroma's. In het traditionele trommelbrandproces gebruikt Caffè di Monte alleen koffiebonen van de beste kwaliteit, die gelijkmatig en bijzonder zacht worden geraffineerd. Dit proces zorgt ervoor dat de Espresso Extra Bar een bijzonder lage zuurgraad heeft. Qua smaak wordt hij gekenmerkt door aroma's van pure en bittere chocolade, gecombineerd met nootachtige tonen. De rijke secundaire tonen ronden het smaakprofiel van de Espresso Extra Bar bijzonder goed af. We raden aan de Caffè di Monte Espresso Extra Bar te bereiden in een portafiltermachine of in een volautomatische koffiemachine. Op die manier kan de romige en zachte body zich optimaal ontwikkelen en kan er een romige crema ontstaan.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is. roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit als de koffies in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)
Op dit moment wordt onder een typisch Italiaanse espresso een koffie verstaan met een donker gebrand profiel, vol en intens. Deze vereisen een hoog niveau van brandvaardigheid en leiden uiteindelijk tot de karakteristieke smaak, die meer bittere stoffen bevat dan licht gebrande koffie, maar ook minder zuur (en overigens minder cafeïne). Ons Italiaanse bestsellerpakket bevat vier authentiek geïnspireerde top espresso's die het originele Italiaanse koffiekarakter symboliseren. Een vakantie in Italië was nog nooit zo eenvoudig. De espresso's worden geleverd in proefvriendelijke verpakkingen van 250 g als hele bonen. De aanbevolen bereidingswijzen zijn de volautomaat, de pot op het fornuis en natuurlijk de portafiltermachine.
#1 Tre Forze! Caffe Espresso: Deze Tre Forze! koffie is een zeer speciale donkere melange met een aandeel van 95% van de beste Arabica-bonen en 5% Robusta-bonen voor een perfecte crèmelaag. De melange smaakt naar dadels, pure chocolade en macadamianoten, gecombineerd met tonen van hout en tabak en een vleugje karamel. Over het geheel genomen is de espresso zeer fluweelzacht, smaakvol en dik. Door de bijzonder langzame branding is deze melange zeer sterk met een aangename zuurgraad. De geselecteerde bonen worden gedurende 30 minuten langzaam met de hand gebrand boven een open vuur van olijfhout. Dit zachte proces verwijdert de bittere stoffen uit de bonen. Aan de andere kant zorgt deze mate van branden ervoor dat de smaken zich perfect kunnen ontwikkelen en dat er een eersteklas smaak ontstaat. Wij adviseren de bereiding in een percolator, portafiltermachine, volautomaat of French Press. Tre Forze, een merk van Caffè Cultura, geeft de voorkeur aan langzaam en zacht branden van de koffiebonen op olijfhout. Naast de Top100 Award heeft Caffè Cultura nog vele andere prijzen gewonnen.
#2 Caffè Caimano Espresso Classico: Caimano Espresso Classico is gemaakt van een melange van hoogwaardige Arabica en Robusta bonen en is het meest geschikt voor de bereiding van een volle espresso in Italiaanse stijl in een portafilter of volautomatische koffiemachine. De bonen worden per variëteit gebrand om elke variëteit de beste individuele smaak te geven. Het indrukwekkende resultaat met zijn volle smaak smaakt heerlijk chocoladeachtig en wordt uitstekend aangevuld met nootachtige tonen. Dankzij zijn intensiteit en uitgesproken romigheid is Espresso Classico ook ideaal als cappuccino.
#3 caffè baresi Espresso Cerrado: Een sterke espresso, zoals hij wordt gedronken onder de zon van Bari. Dit is de Espresso Cerrado van caffè baresi. De hoogwaardige bonen die hiervoor zijn geselecteerd komen uit Brazilië, waar ze groeien op een hoogte van 900-1100 meter. Het zijn 100% zuivere arabica's van de variëteit Yellow Icatu. De espresso is intens, heeft een lage zuurgraad en is bijzonder aromatisch. Hij smaakt duidelijk naar chocolade en sinaasappel, aangevuld met tonen van zoete koekjes en pinda's. De bonen worden natural gepulped voordat ze worden gebrand. caffè baresi hecht veel belang aan een traditionele en zachte brandtechniek: het roosteren in trommels. Hierdoor worden de bonen donker geroosterd zodat alle smaken naar boven komen. Bij lage en gelijkmatige temperaturen kunnen de bonen worden verfijnd zonder te verbranden. Na het branden wordt de koffie verpakt in een aluminium ventielzakje. Om de espresso te bereiden, raadt caffè baresi een portafiltermachine, volautomaat of mokkapot aan. De melange is het lekkerst als espresso of café crème. caffè baresi is een fabrikant die inkoopt bij de beste teeltgebieden ter wereld. Met veel passie en zorg in het brandproces worden uitzonderlijke koffies in het premiumsegment gecreëerd.
#4 Caffè di Monte Espresso Extra Bar: De Caffè di Monte Espresso Extra Bar is een uitgebalanceerde espressomelange die wordt gekenmerkt door zijn donker gebrande profiel. Het bestaat uit 60% Arabica bonen en 40% Robusta bonen, die worden geteeld in Midden-en Zuid-Amerika onder optimale klimatologische omstandigheden. De teelt, oogst en productie geven de Caffè di Monte Espresso Extra Bar een onmiskenbare smaak en zorgen voor een unieke complexiteit van aroma's. In het traditionele trommelbrandproces gebruikt Caffè di Monte alleen koffiebonen van de beste kwaliteit, die gelijkmatig en bijzonder zacht worden geraffineerd. Dit proces zorgt ervoor dat de Espresso Extra Bar een bijzonder lage zuurgraad heeft. Qua smaak wordt hij gekenmerkt door aroma's van pure en bittere chocolade, gecombineerd met nootachtige tonen. De rijke secundaire tonen ronden het smaakprofiel van de Espresso Extra Bar bijzonder goed af. We raden aan de Caffè di Monte Espresso Extra Bar te bereiden in een portafiltermachine of in een volautomatische koffiemachine. Op die manier kan de romige en zachte body zich optimaal ontwikkelen en kan er een romige crema ontstaan.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is. roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit als de koffies in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.