Italiaanse bestsellerverpakking 1,5kg
€57,49
Bespaar 7%
€62,44
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,27
|
€38,33 / 1kg
Nummer
Dit artikel is geen verzendkosten
Ons bereidingsadvies
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Proefpakket met bestsellers van Italiaans geïnspireerde koffie
- Zes koffiesoorten voor fijnproevers in Italiaanse stijl, elk 250 g: Caffè Caimano Espresso Cento, Caffè di Monte Espresso Intenso, Mille Soli Caffe Espresso, caffè baresi Espresso Vivo, New York Cristoforo Colombo en Tre Forze! Caffe Espresso
- Veelzijdige smaakbeleving met geselecteerde koffie en espressobonen
- Ideaal geschikt voor bereiding in een espressobonen voor koffiezetapparaat of volautomaat
- Variëteiten zijn ook geschikt voor bereiding van andere koffiespecialiteiten met melk
Product beschrijving
Koffie en Italië gaan hand in hand. Goede koffie wordt vaak automatisch geassocieerd met de Italiaanse cultuur. Zelfs Goethe, een liefhebber van Italië, genoot van goede koffie in zijn favoriete land. Geen wonder, Italianen dronken immers populaire koffiespecialiteiten zoals espresso en, op basis daarvan, cappuccino of latte macchiato. Maar niet alleen espresso is een Italiaanse klassieker, ook de sterke Caffè Crema. Deze kan worden ingedeeld tussen espresso en filterkoffie. Het is een „lang“ kopje koffie, met de crema die typisch is voor espresso. De bonen worden gemalen tot een gemiddelde grootte, fijner dan filterkoffie maar nog steeds groter dan espresso.
Koffiebranden volgens de Italiaanse traditie is een kunst die niet elke fabrikant beheerst. Met meer dan 700 Italiaanse branders en vele andere Italiaans geïnspireerde koffiemerken is het moeilijk om je persoonlijke favoriete soort te vinden. De experts van roastmarket hebben daarom dit proefpakket samengesteld. Het bevat 250 gram elk van zes verschillende variëteiten van uitstekende producenten in Italiaanse stijl.
#1 Caffè Caimano Espresso Cento: De nieuwe Espresso Cento (curs.„honderd“) van Caimano maakt zijn belofte waar: 100% beste Arabica-bonen, die samenkomen in een fijn uitgebalanceerde melange en zachtjes zijn verfijnd in de trommel met een medium sterk brandprofiel. Het resultaat is een volle en rijke espresso die het best tot zijn recht komt in een portafilter of een espresso voor koffiezetapparaat. De levering omvat 250 g of 1 kg hele bonen of, op verzoek, reeds gemalen bonen, die worden geleverd in een verpakking met een smaakventiel. Het jonge merk Caffè Caimano richt zich op een moderne herinterpretatie van aloude Italiaanse koffiewaarden en is daarmee bij de tijd.
#2 Caffè di Monte Espresso Intenso: De Espresso Intenso van Caffè di Monte wordt gemaakt van 100% geselecteerde hoogland Arabica bonen van de hoogste kwaliteit. De ruwe bonen worden geteeld in Midden- en Zuid-Amerika en in India op een hoogte van 1000 tot 1600 meter. Caffè di Monte Espresso Intenso is daarom een echte en pure hooglandkoffie. De koffieplanten groeien in de hooglanden onder optimale klimatologische omstandigheden, zodat de Arabica-bonen een volle en rijke smaak ontwikkelen met een licht zuurtje. Espresso Intenso wordt gekenmerkt door zijn donkere brandprofiel, wat zorgt voor een volle en fluweelzachte body. Bij bereiding in een volautomatische koffiemachine of in een portafiltermachine ontvouwen de fruitige en nootachtige smaken van Caffè di Monte Espresso Intenso zich optimaal. De fluweelzachte bijsmaak van de fijnste chocolade komt ook goed tot zijn recht. De uitstekende, stevige crema van de Espresso Intenso is ook indrukwekkend.
#3 Mille Soli Caffe Espresso: De Caffe Espresso van MilleSoli is een harmonieuze melange van Arabica bonen uit Colombia, Mexico en Brazilië en robusta bonen uit Togo, India en Vietnam. De ruwe bonen voor deze unieke melange worden in drie fasen boven een open vuur geroosterd. Door de zachte, langdurige branding op lage temperaturen kunnen alle smaken zich volledig ontwikkelen. De Caffe Espresso maakt indruk met zijn volle, zachte smaak met een fruitig zuurtje. Hij wordt ook gekenmerkt door tonen van citrusvruchten, karamel en noten en verfijnd met een intens chocoladearoma en honingtoetsen. De voortreffelijke combinatie van fruitige Arabica's met kruidige en zoete Robusta's garandeert een ware smaakervaring zonder enige bitterheid. Bereiding van de milde koffiespecialiteiten wordt aanbevolen in een portafilter, volautomaat, percolator of French Press. MilleSoli, als merk van Caffè Cultura, richt zich op nauwkeurige verwerking na zorgvuldige boonselectie. Caffè Cultura heeft al vele prijzen gewonnen, waaronder de Top100 Award 2020.
#4 caffè baresi Espresso Vivo: De Espresso Vivo van het merk caffè baresi is een samenstelling van fijne handgeplukte en zongedroogde bonen uit de beste teeltgebieden. Het smaakprofiel is bijzonder intens en ongewoon dankzij de kenmerkende tonen van pure chocolade. Aroma's van gedroogd fruit en bessen geven de espresso ook een fijne zoetheid. De espresso van caffè baresi heeft een zeer milde zuurgraad in combinatie met een volle en krachtige smaak, dankzij de donkere branding. Alle caffè baresi caffè baresi's worden gemaakt volgens de traditionele trommelbranderijmethode. De bonen worden geraffineerd bij lage temperaturen en gelijkmatig verhit om de beste kwaliteit te garanderen. Espresso Vivo is verkrijgbaar in verpakkingen met speciale smaakventielen. Deze zorgen ervoor dat de espresso zijn individuele smaak behoudt tot aan het heerlijke koffiemoment thuis. Dit garandeert genot en passie op elk niveau.
#5 New York Cristoforo Colombo: Gemaakt door de traditionele Rösterei Caffè New York uit Toscane, biedt de Cristoforo Colombo alles wat je mag verwachten van een espresso uit het noordwesten van Italië. De balans van 80% beste Arabica bonen uit Centraal-Amerika en 20% beste Robusta bonen uit West-Indië geeft hem zijn bijzonder chocoladeachtige, nootachtige smaak. Zorgvuldige droge opslag van de bonen en een zacht en lang brandproces zorgen voor het behoud van de donkere gebrande kleur en de lage zuurgraad. Hierdoor kan de aangename intensiteit van Cristoforo Colombo zich volledig ontplooien en een volle espressosmaak creëren. Het is daarom ook ideaal voor cappuccino of latte macchiato. Een must voor alle liefhebbers van klassieke Italiaanse espresso.
#6 Tre Forze! Caffe Espresso: Deze Tre Forze! koffie is een zeer speciale donkere melange met een aandeel van 95% van de beste Arabica-bonen en 5% Robusta-bonen voor een perfecte crema. De melange smaakt naar dadels, pure chocolade en macadamianoten, gecombineerd met tonen van hout en tabak en een vleugje karamel. Over het geheel genomen is de espresso zeer fluweelzacht, smaakvol en dik. Door de bijzonder langzame branding is deze melange zeer sterk met een aangename zuurgraad. De geselecteerde bonen worden gedurende 30 minuten langzaam met de hand gebrand boven een open vuur van olijfhout. Dit zachte proces verwijdert de bittere stoffen uit de bonen. Aan de andere kant zorgt deze mate van branden ervoor dat de smaken zich perfect kunnen ontwikkelen en dat er een eersteklas smaak ontstaat. Wij adviseren de bereiding in een percolator, portafiltermachine, volautomaat of French Press. Tre Forze, een merk van Caffè Cultura, geeft de voorkeur aan langzaam en zacht branden van de koffiebonen op olijfhout. Naast de Top100 Award heeft Caffè Cultura ook vele andere prijzen gewonnen.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is. roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving te ruilen voor koffies van gelijke of betere kwaliteit als de koffies in individuele gevallen niet vers verkrijgbaar zijn)
Koffiebranden volgens de Italiaanse traditie is een kunst die niet elke fabrikant beheerst. Met meer dan 700 Italiaanse branders en vele andere Italiaans geïnspireerde koffiemerken is het moeilijk om je persoonlijke favoriete soort te vinden. De experts van roastmarket hebben daarom dit proefpakket samengesteld. Het bevat 250 gram elk van zes verschillende variëteiten van uitstekende producenten in Italiaanse stijl.
#1 Caffè Caimano Espresso Cento: De nieuwe Espresso Cento (curs.„honderd“) van Caimano maakt zijn belofte waar: 100% beste Arabica-bonen, die samenkomen in een fijn uitgebalanceerde melange en zachtjes zijn verfijnd in de trommel met een medium sterk brandprofiel. Het resultaat is een volle en rijke espresso die het best tot zijn recht komt in een portafilter of een espresso voor koffiezetapparaat. De levering omvat 250 g of 1 kg hele bonen of, op verzoek, reeds gemalen bonen, die worden geleverd in een verpakking met een smaakventiel. Het jonge merk Caffè Caimano richt zich op een moderne herinterpretatie van aloude Italiaanse koffiewaarden en is daarmee bij de tijd.
#2 Caffè di Monte Espresso Intenso: De Espresso Intenso van Caffè di Monte wordt gemaakt van 100% geselecteerde hoogland Arabica bonen van de hoogste kwaliteit. De ruwe bonen worden geteeld in Midden- en Zuid-Amerika en in India op een hoogte van 1000 tot 1600 meter. Caffè di Monte Espresso Intenso is daarom een echte en pure hooglandkoffie. De koffieplanten groeien in de hooglanden onder optimale klimatologische omstandigheden, zodat de Arabica-bonen een volle en rijke smaak ontwikkelen met een licht zuurtje. Espresso Intenso wordt gekenmerkt door zijn donkere brandprofiel, wat zorgt voor een volle en fluweelzachte body. Bij bereiding in een volautomatische koffiemachine of in een portafiltermachine ontvouwen de fruitige en nootachtige smaken van Caffè di Monte Espresso Intenso zich optimaal. De fluweelzachte bijsmaak van de fijnste chocolade komt ook goed tot zijn recht. De uitstekende, stevige crema van de Espresso Intenso is ook indrukwekkend.
#3 Mille Soli Caffe Espresso: De Caffe Espresso van MilleSoli is een harmonieuze melange van Arabica bonen uit Colombia, Mexico en Brazilië en robusta bonen uit Togo, India en Vietnam. De ruwe bonen voor deze unieke melange worden in drie fasen boven een open vuur geroosterd. Door de zachte, langdurige branding op lage temperaturen kunnen alle smaken zich volledig ontwikkelen. De Caffe Espresso maakt indruk met zijn volle, zachte smaak met een fruitig zuurtje. Hij wordt ook gekenmerkt door tonen van citrusvruchten, karamel en noten en verfijnd met een intens chocoladearoma en honingtoetsen. De voortreffelijke combinatie van fruitige Arabica's met kruidige en zoete Robusta's garandeert een ware smaakervaring zonder enige bitterheid. Bereiding van de milde koffiespecialiteiten wordt aanbevolen in een portafilter, volautomaat, percolator of French Press. MilleSoli, als merk van Caffè Cultura, richt zich op nauwkeurige verwerking na zorgvuldige boonselectie. Caffè Cultura heeft al vele prijzen gewonnen, waaronder de Top100 Award 2020.
#4 caffè baresi Espresso Vivo: De Espresso Vivo van het merk caffè baresi is een samenstelling van fijne handgeplukte en zongedroogde bonen uit de beste teeltgebieden. Het smaakprofiel is bijzonder intens en ongewoon dankzij de kenmerkende tonen van pure chocolade. Aroma's van gedroogd fruit en bessen geven de espresso ook een fijne zoetheid. De espresso van caffè baresi heeft een zeer milde zuurgraad in combinatie met een volle en krachtige smaak, dankzij de donkere branding. Alle caffè baresi caffè baresi's worden gemaakt volgens de traditionele trommelbranderijmethode. De bonen worden geraffineerd bij lage temperaturen en gelijkmatig verhit om de beste kwaliteit te garanderen. Espresso Vivo is verkrijgbaar in verpakkingen met speciale smaakventielen. Deze zorgen ervoor dat de espresso zijn individuele smaak behoudt tot aan het heerlijke koffiemoment thuis. Dit garandeert genot en passie op elk niveau.
#5 New York Cristoforo Colombo: Gemaakt door de traditionele Rösterei Caffè New York uit Toscane, biedt de Cristoforo Colombo alles wat je mag verwachten van een espresso uit het noordwesten van Italië. De balans van 80% beste Arabica bonen uit Centraal-Amerika en 20% beste Robusta bonen uit West-Indië geeft hem zijn bijzonder chocoladeachtige, nootachtige smaak. Zorgvuldige droge opslag van de bonen en een zacht en lang brandproces zorgen voor het behoud van de donkere gebrande kleur en de lage zuurgraad. Hierdoor kan de aangename intensiteit van Cristoforo Colombo zich volledig ontplooien en een volle espressosmaak creëren. Het is daarom ook ideaal voor cappuccino of latte macchiato. Een must voor alle liefhebbers van klassieke Italiaanse espresso.
#6 Tre Forze! Caffe Espresso: Deze Tre Forze! koffie is een zeer speciale donkere melange met een aandeel van 95% van de beste Arabica-bonen en 5% Robusta-bonen voor een perfecte crema. De melange smaakt naar dadels, pure chocolade en macadamianoten, gecombineerd met tonen van hout en tabak en een vleugje karamel. Over het geheel genomen is de espresso zeer fluweelzacht, smaakvol en dik. Door de bijzonder langzame branding is deze melange zeer sterk met een aangename zuurgraad. De geselecteerde bonen worden gedurende 30 minuten langzaam met de hand gebrand boven een open vuur van olijfhout. Dit zachte proces verwijdert de bittere stoffen uit de bonen. Aan de andere kant zorgt deze mate van branden ervoor dat de smaken zich perfect kunnen ontwikkelen en dat er een eersteklas smaak ontstaat. Wij adviseren de bereiding in een percolator, portafiltermachine, volautomaat of French Press. Tre Forze, een merk van Caffè Cultura, geeft de voorkeur aan langzaam en zacht branden van de koffiebonen op olijfhout. Naast de Top100 Award heeft Caffè Cultura ook vele andere prijzen gewonnen.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is. roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving te ruilen voor koffies van gelijke of betere kwaliteit als de koffies in individuele gevallen niet vers verkrijgbaar zijn)
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.